Stort sett finner du Sharon (60) på toppen av et fjell

Sharon Panton Svendgård startet bootcamp og løp sin første maraton som 50-åring. Ti år senere fikk hun dilla på randonee og toppturer. Møt 60-åringen som er sprekere og mer fjellgal enn de fleste.

MARATON: Sekstiåringen fra Jamaica er enten å finne på en fjelltopp, på randoneeski nedover fjellsida eller på startstreken til et maraton. Foto: Privat
MARATON: Sekstiåringen fra Jamaica er enten å finne på en fjelltopp, på randoneeski nedover fjellsida eller på startstreken til et maraton. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hun er opprinnelig fra Jamaica og ser ut som et fyrverkeri av mørke krøller, energi og et perlehvitt, bredt smil. Sharon Panton Svendgård kom til Norge som 22-åring. Hun har omfavnet norske friluftstradisjoner og stikker til fjells så ofte hun kan. Langrenn har hun mestret i mange år. Slalåm sammen med barnebarna. Og nå har hun også fått dreisen på tyngre randoneeutstyr der hun med feller under skiene går til topps på Sunnmørsalpene, før hun kan nyte utsikten og renne ned igjen.

– Utstyret var en gave fra samboeren min og det er helt fantastisk, stråler hun.

Nå stikker hun gjerne til fjells, både i helgene og etter jobb på hverdager. Vårskisesongen på Sunnmøre er lang og med lyse kvelder. 60-årsdagen ble feiret med ski og en ørliten skvett champagne 888 meter over havet. Perfekt feiring, mener hun selv.

Dama med dilla

– Barna mine sier jeg lett får dilla på ting. Det stemmer kanskje, men jeg gjør ting fordi jeg synes det er gøy, ler Sharon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.