Mage

Stram opp kosemagen

Ble det en slapp sommer med mye kosemat? Her er øvelsene som gir deg flatere mage.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vår treningsekspert Jill Jahrmann får mange henvendelser fra kvinner som ønsker seg en flatere mage. Her er hennes innledende svar:- Flat mage er ikke naturlig for de aller fleste kvinner. Det naturlige er en liten avrunding av magens nedre del.
 • Snarveien til stram kropp
 • Det betyr imidlertid ikke at Jill mangler råd på veien til de som vil trene for å få et strammere midtparti:- Jeg anbefaler core-training, eller kjernetrening, i stedet for gammeldagse, rykkete sit-ups, fordi mage/rygg-området er satt sammen av mange muskler som aller helst bør jobbe sammen. Den beste treningen for dette området er ikke en enkelt øvelse, men mange ulike øvelser, både dynamiske og statiske, for å utfordre styrke og stabilitet på ulike måter. - Om du trener på denne måten vil du både sørge for aktiv rygghelse (det er veldig lurt siden de fleste får vondt i ryggen før eller siden), for et godt grunnlag til alle typer trening, og for et bedre utseende på magen. God kjernetrening fører nemlig til at muskelen som trekker magen inn blir sterkere og mer aktiv, sier Jill.
 • 8 øvelser for kjernemusklene
 • Styrk kjernen din
 • Verken kjernetrening eller annen magetrening vil redusere et eventuelt fettlag i mageregionen, men så er det heller ikke det du er ute etter. Du finner mange fine kjerneøvelser her på kk.no, både på matte og med stor gymball (treningsvideo).Når du trener kjernetrening må du være konsentrert og utføre øvelsene i et langsomt tempo. Hensikten er å lære å bruke musklene riktig, og få best mulig utbytte av øvelsene.
 • Bildespesial: 6 øvelser som gir flatere mage
 • Videospesial: Slik blir du fast i fisken
 • Flere kjernetreningsøvelser finner du her. Dette er gode øvelser som både flater ut magen og styrker ryggen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer