Blå resept og antibiotika

Strammer inn - men ikke for blå resept

Det skjer store endringer for vanlige antibiotika-resepter - men ikke for deg med blå resept.

STRAMMER INN FOR RESEPTMEDISIN: Antibiotika-resepten vil nå bli ugyldig om du ikke henter den innen ti dager - om du ikke har den på blå resept, da vil den fortsatt være gyldig i ett år. Foto: NTB
STRAMMER INN FOR RESEPTMEDISIN: Antibiotika-resepten vil nå bli ugyldig om du ikke henter den innen ti dager - om du ikke har den på blå resept, da vil den fortsatt være gyldig i ett år. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Fra 1. februar reduseres den automatiske varigheten på antibiotikaresepter fra ett år til ti dager.

Der du tidligere har hatt et år på deg til å hente ut resepten, må du nå hente ut resepten innen ti dager etter at den er skrevet ut. Etter det, blir resepten automatisk ugyldig.

Dette er et tiltak for å redusere antibiotikabruken i kampen mot antibiotikaresistens.

Men det er likevel to unntak:

Har du antibiotika på blå resept eller en papirresept, vil denne fremdeles ha en varighet på ett år.

Hvit resept

Antibiotika er av de medisinene som normalt sett skrives ut på hvit resept, i likhet med andre legemidler som brukes i kortere perioder, vanedannende legemidler og legemidler som ikke dekkes av blåreseptordningen.

Hvite resepter har en normal varighet på ett år.

Legene har lenge kunnet legge inn en begrensning i varigheten på antibiotikaresepten. Men det er først nå, fra 1. februar, at de tekniske løsningene er på plass slik at dette skjer automatisk. Og derfor vil tidagersgyldigheten nå gjelde alle som får antibiotika på hvit resept.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer