Stress

- Stress kan være en superkraft

Men så er det som med tran, vitaminer og alkohol - det kan bli for mye. Og da blir effekten en helt annen.

STRESS: Anne Gunn har skrevet bok om hvordan vi kan deale med stress. For vi slipper ikke unna det. FOTO: Kristin Svanæs-Soot
STRESS: Anne Gunn har skrevet bok om hvordan vi kan deale med stress. For vi slipper ikke unna det. FOTO: Kristin Svanæs-Soot Vis mer
Publisert

Første gangen journalist og forfatter Anne Gunn Halvorsen fikk i oppdrag å skrive om stress, sto hun i en jordhytte i Guatemala og intervjuet en fembarnsmor på 28 år som bare hadde maismel å tilby barna.

En melding plinger inn på mobilen. Et nytt jobboppdrag i andre enden. Redaktøren lurer på om hun kunne tenke seg å skrive en artikkel om stress og teste floating når hun kom hjem? Ja, å ligge i en sånn tank med vann og virkelig slappe av?

- Jeg husker jeg lo av kontrasten. At jeg skulle hjem til Norge og rapportere om hvor hardt vi hadde det der, sier Anne Gunn som selvsagt takket ja til oppdraget. Hallo, floating - alle vil jo teste det?

- Jeg gikk i gang. Snakket med fagfolk og møtte caser, og leverte avisartikkelen. Det var bare som om temaet var så mye større og mer omfattende enn det en artikkel kunne favne, sier Anne Gunn.

Den tanken ble det bok av. «Stress og korleis leve med det» heter boka som tar hverdagstresset og I-landsproblematikk på alvor.

- Absolutt ingenting blir bedre eller borte av å bli kalt I-landsproblemer, selv om politikerne ser ut til å tro det, sier Anne Gunn og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer