Sulten

Studie viser at vi tar dårlige avgjørelser når vi er sultne

Påvirker både diett, økonomi og forhold.

SULTEN? Å være sulten kan påvirke flere valg enn du kanskje tror. FOTO: NTB
SULTEN? Å være sulten kan påvirke flere valg enn du kanskje tror. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Alle mennesker tar innimellom avgjørelser som kanskje ikke var så gjennomtenkte. Det kan være alt fra å spise to sjokolader i bilen på vei hjem fra jobb, starte en unødvendig krangel med kjæresten eller farge håret i en veldig lite flatterende farge. Men hva er det som gjør at vi tar disse dårlige valgene?

En studie fra University of Dundee viser at sult faktisk kan påvirke flere valg enn vi kanskje tror. De fleste av oss tåler litt mindre av omgivelsene, kollegaer eller kjæresten når vi er sultne. Energinivået er på bunn og det er fort gjort å gjøre eller si noe man ellers ikke ville gjort.

Forskningen viser at sult gjør at vi søker snarlige løsninger, som for eksempel en sjokolade i bilen på vei hjem, i stedet for å vente på den sunne middagen som venter hjemme. Studien viser også at det kan påvirke større og viktigere valg, som for eksempel avgjørelser knyttet til økonomi.

«Si at du skal snakke med en rådgiver om pensjon eller lån. Hvis du gjør det mens du er sulten, kan det hende at du bryr deg litt mer om umiddelbar tilfredsstillelse på bekostning av en potensielt mer rosenrød fremtid», forklarte hovedforfatteren for studien, Dr. Benjamin Vincent, ifølge womenshealth.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer