Energidrikker

Styr unna energidrikker når det er varmt

- Kan forverre en mulig dehydrering, sier ekspert.

ENERGIDRIKK: Tyr du til en energidrikk i sommervarmen? Det er kanskje ikke helt ufarlig – i hvert fall hvis det blir for mye av det.  Foto: Shutterstock / Fotos593
ENERGIDRIKK: Tyr du til en energidrikk i sommervarmen? Det er kanskje ikke helt ufarlig – i hvert fall hvis det blir for mye av det. Foto: Shutterstock / Fotos593 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss er nok ikke fremmed for å ta seg en energidrikk i ny og ned, enten det er for å holde energinivået oppe i løpet av en lang arbeidsdag, eller for å få et ekstra kick når du er ute på byen. Det er helt vanlig, men kanskje ikke helt ufarlig – i hvert fall hvis det blir for mye av det. 

Nylig døde en 16 år gammel amerikansk jente av hjertestans da hun var på ferie i Mexico, og årsaken skal ha vært nettopp det at hun lå på stranden og drakk energidrikker i stedet for vann. 

Det selges tross alt energidrikker hver eneste dag, og heldigvis er det sjeldent man hører om slike tragiske tilfeller. Men hvor går egentlig grensen for hva som er trygt og hva som er potensielt farlig?

– Det anbefales ikke å drikke mer enn to bokser per dag. Det har vært rapportert om dødsfall ved inntak av energidrikke sammen med alkohol. Det er også vist at inntak tilsvarende bare 1 boks kan gi høyt blodtrykk, sier klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetssykehuset i Oslo, Mette Svendsen, til KK.no. 

Når det er sagt kan mange av oss drikke energidrikker uten noen problemer, men enkelte grupper kan være mer utsatt for fare enn andre. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer