Styrketrening

Styrketrening for nybegynnere

Vår treningsekspert Christian Torp forteller hvordan du kan lykkes med styrketreningen om du er ny i gamet.

STYRKETRENING: Jeg opplever at svært mange er veldig ivrige i starten, og går på med krummet nakke og friskt mot. Sannheten er at dette pågangsmotet sjeldent varer særlig lenge! FOTO: NTB
STYRKETRENING: Jeg opplever at svært mange er veldig ivrige i starten, og går på med krummet nakke og friskt mot. Sannheten er at dette pågangsmotet sjeldent varer særlig lenge! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Aldri satt dine ben på et treningssenter før, men tenker at nå er det dags? Da kan det være lurt å tenke gjennom et par ting som vil skape en bedre opplevelse, og vaner som varer.

Jeg opplever at svært mange er veldig ivrige i starten, og går på med krummet nakke og friskt mot. Det tapte skal tas igjen, og det legges ambisjoner om både 3 og 4 økter i uken. Sannheten er at dette pågangsmotet sjeldent varer særlig lenge!

De fleste holder det gående i 1-2 uker, før hverdagen overtar for treningsambisjonene.

Mitt råd er derfor å starte ut litt forsiktig, etablere noen vaner og rutiner det er mulig å opprettholde, for deretter å øke når man lykkes med dette. Har du aldri trent før, eller skal i gang igjen etter lang tids fravær, er mitt råd å starte med 1 økt pr uke. Klarer du gjennomføre dette i 4 uker, øker du med 1 økt og holder dette i nye 4 uker. Funker planen og du er motivert for mer, supplerer du med en tredje økt.

Her er noen av mine anbefalinger for å lykkes med styrketreningen om du er ny i gamet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer