Sukker

Sukker kan gjøre deg deprimert

- Det er en klar sammenheng mellom mat og psyken, sier ekspertene.

SUKKER KAN GJØRE DEG DEPRIMERT: Ekspertene mener at mat som inneholder sukker kan gjøre deg nedstemt og deprimert.  Foto: Shutterstock / HandmadePictures
SUKKER KAN GJØRE DEG DEPRIMERT: Ekspertene mener at mat som inneholder sukker kan gjøre deg nedstemt og deprimert. Foto: Shutterstock / HandmadePictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS:NO: «100 dager uten sukker» er liksom den nye greia for mange i 2016.

Og selv om 100 dager helt uten sukker kan virke litt vel ekstremt (hvert fall for oss i KK.no-redaksjonen), er det klart at det er flere fordeler ved å kutte litt ned på inntaket.

Er du blant dem som ofte føler deg nedstemt eller deprimert?Stadig mer forskning og pasient­erfaringer viser at mat og depresjon henger sammen. Og dette er også knyttet opp mot sukker.

- Det begynner å bli ganske overbevisende belegg for å kunne si at kostholdet kan spille en stor rolle ved depresjon, sier Marit Rakstang ved Fjordklinikken på Nordmøre.

Som psykiater jobber hun med å forstå og balansere hjernens biokjemi.Siden maten påvirker oss biokjemisk, er det derfor naturlig for henne å også være opptatt av kostholdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer