Supermat:

Supermaten du finner på nærbutikken

Supersunn mat trenger hverken være dyr eller vanskelig å få tak i.

SUPERMAT: Linser, nøtter, yoghurt, fisk og grønnsaker er også supermat. Det beste kostholdet er variert, mener ekspertene. FOTO: NTB Scanpix
SUPERMAT: Linser, nøtter, yoghurt, fisk og grønnsaker er også supermat. Det beste kostholdet er variert, mener ekspertene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Når du tenker på supermat tenker du kanskje først på pulveriserte alger og kosttilskudd, men et sunt kosthold er mye mer enn spirulina, hvetegress, byggress, chlorella og hampfrø og det meste av det som kan klassifiseres som supermat finner du også i helt vanlige dagligvarebutikker – og sannsynligvis på ditt eget kjøkken.

- En stund har det vært mye fokus på den supersunne maten – også omtalt som super food. Men jeg kan si med en gang at et matinntak med god variasjon av grønnsaker, frukt, bær, korn, belgfrukter, rent og magert kjøtt, fisk, fjærkre og magre meieriprodukter er mer enn sunt nok, mener Karoline Steenbuch Lied, fagansvarlig for kosthold i Grete Roede AS til KK.

Inkluderer du alle disse matvarene i kostholdet ditt, så har du et superkosthold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer