Telefonsvindel

Svindlere utnytter pandemien: - Grusomt kynisk

- De er en veldig profesjonell gjeng som jakter på opplysninger om ofrene, sier ekspert på informasjonssikkerhet.

FREKKE: Telefonsvindlere er flinke til å utgi seg for å være andre enn de er. De er alltid på jakt etter å få tak i informasjon om deg. Foto: Shutterstock NTB Scanpix
FREKKE: Telefonsvindlere er flinke til å utgi seg for å være andre enn de er. De er alltid på jakt etter å få tak i informasjon om deg. Foto: Shutterstock NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Den siste tida har et innlegg gått viralt på Facebook. En Facebook-bruker hevder å ha fått en oppringning med beskjed om at brukeren kan ha vært i nærheten av noen som er smittet med coronaviruset.

Personen får beskjed om at han eller hun må testes i løpet av 72 timer og at adresse og kortnummer må oppgis for å få tilsendt et testsett.

Les innlegget nederst i artikkelen.

Personen som ble kontaktet fattet mistanke om at telefonen var et forsøk på svindel og ønsker å advare andre med innlegget.

Vi.no har vært i kontakt med Folkehelseinstituttet, som ikke har hørt om slike svindeltelefoner. Heller ikke Kripos kjenner til slike tilfeller.

Like etter at denne artikkelen ble publisert, meldte Helsedirektoratet på Twitter at de er kjent med svindelen og advarer mot den.

Gratis å teste seg

Folkehelseinstituttet understreker imidlertid at det er gratis å teste seg for coronavirus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer