Trening

Syk, slapp eller travel?

Slik slår du knockout på de vanligste unnskyldningene til å droppe treningen.

Foto: 6PA/MAXPPP
Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. «Jeg føler meg ikke helt bra.»

Å skulke treningen fordi du ikke føler det helt bra, er en helt legitim unnskyldning. Det vil si når du har hjernerystelse, lungebetennelse, influensa eller matforgiftning. Føler du deg skikkelig syk bør du ikke trene. Men neste gang du vurdere å bli liggende under teppet fordi du har lette menssmerter eller litt hodepine, bør du huske på at trening utløser gledeshormoner som virker smertedempende på kroppen. I tillegg vil oksygenopptaket øke, noe som ofte tar brodden av hodepinen. Trener du deg varm og svett, vil du ikke bare få blodomløpet ordentlig i gang, du vil også svette ut avfallstoffer. Dette sier du til deg selv: - Etter treningsøkten kan jeg heller legge meg under pleddet og være småsyk.
 • Bli hekta på trening
 • Snarveien til stjernekroppen
 • 2. «Jeg er litt for trøtt til å trene»

  Etter at jobb, handling og middag er overstått, kjenner mange at sofaen kaller mer enn treningssenteret. Å ta på seg joggesko og treningstøy og forsere is og snø for å få svettet litt kan føles som en meningsløs aktivitet, når alt du vil er å ligge i ro og være trøtt i fred. Men dette er den tynneste grunnen i hele unnskyldningsboka, og blir slått i hjel av dette: Trening bidrar til økt overskudd gjennom hele dagen, bedre humør og mer regelmessig søvnmønster. Enten du velger å gå en lang tur med en venninne eller alene, ta en morsom dansetime eller trene styrke, vil du føle deg mer opplagt etter treningstimen. Og sannsynligvis sove bedre om natta, slik at du ikke er så trøtt i morgen. Venner du kroppen til hvor oppkvikkende det føles å trene, vil det ikke gå mange ukene før joggeskoene frister mer enn tøflene. Og du vil snart finne deg selv på vei mot drømmekroppen.Dette sier du til deg selv: - Ti minutter med trening er alt jeg trenger for å våkne.
 • Se bildespesial: 6 øvelser som gir flatere mage
 • Se video: Ikke gå i treningsfella - slik trener du riktig
 • Slank med minimumsinnsats
 • 3. «Ettermiddagene mine er alltid så travle»

  Er du blant dem som har for tettpakket program på ettermiddagene til at treningen får en naturlig plass, prøv morgentrening. Det kan føles litt absurd å skulle frivillig stille klokka en time tidligere for å svette. Men dette er en noe du fort blir vant til, og muligens ganske avhengig av, når du begynner å kjenne de positive effektene og treningsgleden.
 • Unngå vinterkiloene
 • 8 øvelser for kjernemusklene
 • Jogger du utendørs, får du både frisk luft og soloppgang med på kjøpet. Velger du treningssenter, vil du oppleve å bare måtte dele apparatene med et lite knippe andre friskuser. På mange treningssentre får du også en lett frokost på veien ut. Og å komme nytrent og nydusjet på jobb vil garantert vekke beundring blant kollegaene. Dette sier du til deg selv: - Hvis jeg synes det er like grusomt den tiende morgenen jeg gjør dette, skal jeg heller slutte med det.
 • Kom i toppform med dette supre opplegget.
 • Velg riktig treningsform
 • Bli sprek på jobben
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • 4. «Jeg er alltid på farten»

  Har du mange reisedager i året gir ikke treningsrutinene seg selv. Selv om det krever litt planlegging og disiplin, er det ikke umulig å holde seg i god form selv når du reiser mye. Trening kan dessuten lindre slapphet og uvelhet som skyldes jet lag. Bor du på et hotell med treningsrom eller svømmebasseng, benytt deg av dette før dagen starter eller i pauser. Et hoppetau og treningsstrikk i kofferten er utmerket for egentrening i ledige stunder. Er du glad i å løpe, er det en nydelig måte å bli kjent i nye byer på. Dette sier du til deg selv: - Trener jeg nå, vil jeg ha mer overskudd og gjøre en bedre jobb etterpå.
 • Spis dette før du trener
 • Tren bort kiloene
 • 5. «Jeg har bare aldri tid»

  Dette er trolig den unnskyldningen flest tyr til for å la være å trene. Det er bare å innse at døgnet ikke kommer til å få flere tider med det første. Treningen må dermed få ryddet plass i hverdagen. Sett av noen faste tider, og skriv dem gjerne opp i avtaleboka di. I tillegg til dette, kan du lære deg noen små øvelser som du kan gjøre i ledige stunder. Se på de faste treningstidene som din private og urørlige tid. Er du ute av form, start gjerne med to éntimers økter i uka. Tenk over hvordan du bruker tiden din i uka, og se om ikke det er mulig å gjøre rom for en times trening i løpet av ukedagene. Legg gjerne også én av øktene til helga, hvor de fleste av oss har bedre tid. Dette sier du til deg selv: - Jeg har ikke tid til å se på tv i dag, siden jeg skal trene.
 • Ikke følg disse treningsrådene
 • Treningen som gir maks effekt
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer