Parkinsons

Sykdommen endret alt: – Trodde jeg skulle dø, men har fått et morsommere liv

Da Camilla Juel Madsen fikk diagnosen Parkinsons for snart 10 år siden, trodde hun at hun skulle dø. Men det gjorde hun ikke, i stedet dro hun til India og utdannet seg til yogalærer. Og hun har innsett at livet ikke handler om penger, ting og å se bra ut. – Jeg har fått et morsommere og mer genuint liv, sier Camilla, som fremdeles håper på å bli frisk.

RIKERE LIV ETTER SYKDOMMEN: Selv om sykdommen stadig vekk viser sitt ansikt. sier Camilla at hun ikke ville vært den foruten, for det er den som har fått henne dit hun er i dag: – Jeg har fått et morsommere og mer genuint liv. Før levde jeg livet mitt i blinde. Jeg var den som trodde jeg var udødelig - og at livet handlet om at alt skulle se flott ut. Foto: MEW
RIKERE LIV ETTER SYKDOMMEN: Selv om sykdommen stadig vekk viser sitt ansikt. sier Camilla at hun ikke ville vært den foruten, for det er den som har fått henne dit hun er i dag: – Jeg har fått et morsommere og mer genuint liv. Før levde jeg livet mitt i blinde. Jeg var den som trodde jeg var udødelig - og at livet handlet om at alt skulle se flott ut. Foto: MEW Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I dag er Camilla yogalærer og underviser andre med og uten kroniske sykdommer.

Det var 4. januar 2013 at Camilla Juel Madsen fikk diagnosen Parkinsons sykdom. I fire år hadde hun opplevd litt skjelvinger i høyrebeinet når hun løp, noe flere leger hadde sagt ikke var noe alvorlig. Men nå satt en nevrolog overfor henne og fortalte henne at det var det. Det var Parkinsons.

– Da jeg fikk den beskjeden, trodde jeg det var en dødsdom. Jeg trodde seriøst at jeg skulle dø. Jeg visste ikke så mye om Parkinson, annet enn at faren til en av mine barndomsvenner hadde hatt det. Den gangen jobbet jeg i et bakeri og kunne huske den skjelvende hånda hans da han tok imot vekslepenger. Han døde da han var 60, sier Camilla Juel Madsen, som var 45 da hun fikk diagnosen, og mor til tre gutter på 16, 14 og 12 år som hun har sammen med mannen sin, Claus.

Sammen har paret også et firma som bygger og selger behandlingsutstyr og spa-installasjoner for hoteller, men finanskrisen i 2008 rammet selskapet hardt. Derfor hadde Camilla vært stresset i flere år før diagnosen, forteller hun, men hun ikke hadde gjort noe med det, bare prøvd å henge i og kjempe på. Men det satte Parkinson-diagnosen en brå slutt på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.