Korona og influensa øker

Sykdomsjul i vente: - Situasjonen er uforutsigbar

Både korona, influensa og RSV-infeksjoner øker nå - og Folkehelseinstituttet sier i en ny rapport at det er mulig at alle de tre epidemiene er betydelig større ved juletider. De beskriver situasjonen som «uforutsigbar» og frykter at belastningen på helsetjenesten kan bli stor.

COVID, INFLUENSA OG LUFTVEISINFEKSJONER: FHI ser en økning i både covid-19, influensa og RSV-infeksjoner og frykter at alle tre epidemiene er betydelig større rundt jul. Foto: NTB/Shutterstock
COVID, INFLUENSA OG LUFTVEISINFEKSJONER: FHI ser en økning i både covid-19, influensa og RSV-infeksjoner og frykter at alle tre epidemiene er betydelig større rundt jul. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- En samlet vurdering av overvåkingsdata viser at covid-19-epidemien fortsatt øker svakt. Situasjonen er uforutsigbar, skriver Folkehelseinstituttet i en fersk rapport om situasjonen for covid-19, influensa og andre luftveisinfeksjoner.

De forteller at den dominerende koronavarianten i Norge nå, er SARS-CoV-2 virusvarianter, som bedre unngår immunitet og antistoffbehandling.

- Dette kan føre til ytterligere økning av epidemien, skriver FHI, men hevder at variantene ikke ser ut til å gi mer alvorlig sykdom.

Tidligere denne uka var assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, ute med en oppfordring om at folk bør være flinke til å holde seg hjemme når de er syke, etter den økte smitten av både korona, influensa og RS-virus.

Korona øker

Covid-19-epidemien øker fortsatt svakt, skriver FHI i rapporten - som du kan lese her. Og det er fortsatt de eldste aldersgruppene fra 65 år som utgjør de største gruppene av intensivpasienter med koronainfeksjon siste fire uker - men til forskjell fra tidligere i pandemien så er det prosentvis mange færre i aldersgruppene yngre enn 65.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.