Cecilie Krogh:

Ta vare på håret i vinter

Her er mine tips for hvordan du kan bevare et sunt hår gjennom hele den kalde årstiden.

Ta vare på håret i vinter
Publisert

Tilfør enda mer fuktighet

Invester i en god fuktighetskrem til håret, og bruk den ukentlig. Som et tilskudd til fuktgivende sjampo, balsam og hårkur fungerer produktet som en ansiktskrem for håret. Du får tak i en fuktighetskrem hos frisøren, og et par pump av produktet fordeles jevnt i nyvasket hår. Sett flasken ved siden av hudpleien din, slik at du ikke glemmer det.

La varmevektøyene hvile

Varmeverktøy sliter kraftig på håret ditt. Det er smart å gi håret pauser innimellom for å bevare det best mulig. Når du ikke skal noe spesielt, er det en god anledning til å la håret lufttørke og style det varmefritt.

Ikke bruk flass­produkter mot tørrhet

Jeg er nok ikke den eneste som får tørr hud, sprukne lepper og fiskeskjell på leggene om vinteren. Hodebunnen slipper heller ikke unna. Tørr hodebunn er som tørr hud – den trenger fuktighet. Flass er noe helt annet, nemlig overproduksjon av talg eller sopp. Bruker du produkter mot flass, vil problemet forverres. En god frisør kan gi deg en tilstandsrapport om din hodebunn og si hvilke produkter akkurat du trenger.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Tørk forsiktig

Håret er ekstra sårbart når det er vått. Masser derfor nyvasket hår skånsomt med et håndkle istedenfor å gnisse iherdig. Håret ditt vil være deg evig takknemlig, og du slipper hårstrå som knekker. Det samme gjelder børsten. Ikke børst håret for heftig når det er vått og på sitt svakeste. En naturbørste anbefales for vått hår. Den er mer skånsom enn en plastbørste.

Tenk på undersiden

På vinteren bruker du gjerne luer, skjerf og jakker med store krager. Det skaper friksjon mot håret helt nede i hårfestet, noe som resulterer i korte nakkehår som står i alle retninger. Vær derfor ekstra nøye med å påføre pleieproduktene på baksiden av hodet. Det er fort gjort bare å fokusere på det man ser selv.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer