Cuchira

Tamara danset for Madonna - nå dyrker hun sin helt spesielle hobby

– Jeg blir sett på som en raring. Yoga-stedene vil ikke ta imot meg fordi det ikke er yoga, og det samme gjelder dansestudioene.

«CUCHIRA»: Tamara Levinson, også kjent som «Cuchira», reiser jorden rundt for å få folk til å bevege seg helt fritt. Foto: Instagram
«CUCHIRA»: Tamara Levinson, også kjent som «Cuchira», reiser jorden rundt for å få folk til å bevege seg helt fritt. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Som journalist kan man ofte gå inn i et intervju og sånn smått vite hva man har i vente. Dette intervjuet var ikke et sånt tilfelle. Vi visste at Tamara hadde danset med Madonna, men nå drev med noe helt nytt.

Og som Tamara «Cuchira» Levinson sier selv, det er nesten umulig å forklare hva hun egentlig driver med. Hun er i Oslo for å holde et kurs som heter «MovMEANT». Vi spør hva det er, hun plasserer begge beina godt opp i stolen hun sitter i og gjør seg klar til å forklare det umulige.

Ord som «truthseekers» og «cleansing trauma» er blant det som blir brukt for å beskrive hva timene hennes går ut på. Men i korte trekk handler det om å bevege seg akkurat slik man føler for og utelukkende lytte til kroppen sin.

– En sannhet kan bare være en sannhet hvis det er sant for deg. Min sannhet er annerledes en din sannhet, og mange mennesker velger å gjemme seg fra den. Her får du et rom hvor du kan være uten å bli dømt. Sammen med andre energier som er der for akkurat det samme som deg.

Jeg vet hva du (mest sannsynlig) tenker, for jeg tenkte det samme. Dette høres rart ut og er absolutt ikke noe for meg. Og Tamara har møtt flere som tenker sånn.

– Det er noen som har gått ut av rommet, ja. De har sagt at det er dumt og at de ikke skjønner greia, men så går det litt tid og plutselig får jeg en melding fra noen som har innsett hvor bra det egentlig var for dem.

– Den stereotypiske nordmannen er kanskje ikke den som først kaster seg ut på gulvet og beveger seg mest mulig. Har du opplevd at det er vanskeligere å komme noe sted med nordmenn?

– Nei, sier Tamara klart.

– Det er ingen koreografi, så det er ikke så skummelt som en dansetime kan være. Jeg forteller deg ikke hva du skal gjøre og jeg tar ikke på deg. Så uansett hvor konservativ en kultur er, er resultatet det samme.

– Alltid følt meg malplassert

Det er fremdeles litt uklart hva som faktisk skjer i dette rommet, men grunnen til det kan være fordi det ikke er noe fasitsvar i dette kurset.

– Du forstår det nok ikke før du har vært her, sier Tamara.

– Jeg kan ikke forklare det og jeg har gjort det siden jeg ble født!

Levinson ble født og tilbragte de første årene av livet sitt i Buenos Aires. Da hun var fem-seks år flyttet hun til USA. Et land hun aldri klarte å føle seg helt knyttet til.

– Følte du at du ikke passet inn?

– Ja, absolutt! Jeg har vel alltid følt meg malplassert. Jeg tror nok mange føler seg sånn. Litt annerledes. Litt rar. Men da jeg dro tilbake til Argentina følte jeg meg malplassert der også. Så jeg har nok aldri tilhørt et sted. Mitt sted er meg, og jeg har alltid hatt det bra med meg selv.

– Men har du noen gang tenkt: «Dette. Dette er hjemme»?

– Inne i meg. Det har alltid vært meg. Jeg elsker å være alene. Jeg må alltid forsikre alle rundt meg om at jeg har det helt bra alene.

Selv om Tamara aldri har følt seg spesielt hjemme i hverken land eller by, var det faktisk en tid i livet hvor hun ikke hadde noe hjem. Trist, tenker man, men hennes opplevelse var det motsatte.

– Det var fantastisk!

– Du forstår raskt hvor lite du faktisk trenger. På et tidspunkt hadde jeg et par topper og to bukser. Du innser hvor lite du trenger og hvor mye du egentlig har.

I to år reiste hun rundt uten å ha et sted hun kalte «hjemme», men for Tamara var ikke et «hjem» et hus eller et sted, men inne i henne.

Hun mener det å bevege seg er et språk vi alle har felles. Akkurat som når vi er barn. Selv har hun drevet med det hun lærer bort nå helt siden hun ble født. Det må ha vært en stor fordel da hun begynte å trene rytmisk gymnastikk.

Levinson var faktisk så god at hun kvalifiserte seg til OL i 1992. Der representerte hun USA, men nådde dessverre ikke finalen. Hun har også vært på turné sammen med selveste Madonna. Nysgjerrig som jeg er prøver jeg å spørre meg frem til noen sprø opplevelser fra turnélivet. Om hvordan Madonna var bak scenen. Men Tamara er ikke typen som henger seg opp i slikt.

– Jeg ser på alt som opplevelser. Jeg lærte mye og fikk se mange fine steder.

Til tross for å ha vært mye på farten, og ikke hatt et sted å bo på to år, møtte hun en mann på reisen sin som gjorde at hun har bosatt seg et sted - hvert fall for nå.

Planen var lenge at hun skulle åpne et senter i Mexico hvor hun kunne gjøre det hun er i Oslo for å gjøre i dag. Men ettersom reisen hennes nå har tatt henne til Portugal, er det her hun håper å få til det. Men hun vet at det ikke kommer til å bli lett.

– Jeg blir sett på som en raring. Det jeg gjør er ikke populært og mange hører om det og tenker at de ikke liker det. De vet ikke hva det er og folk liker å være med på ting hvor de kan føle seg «trygge».

– Yoga-stedene vil ikke ta imot meg fordi det ikke er yoga, og det samme gjelder dansestudioene. Så jeg må gjøre dette på egenhånd. Det har vært veldig vanskelig og ikke kjempebra økonomisk sett, men det er dette jeg vil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer