Tannlege

Tannlegen sa feil – det kostet henne støtte til tannbehandling i årevis: – Urimelig og meningsløst

Hun skulle egentlig hatt refusjon for tannbehandling over åtte år – men ble avvist da hun tok det opp med tannlegen. Da hun tilfeldigvis fikk bekreftet rettigheten, var det imidlertid for seint for full tilbakebetaling – og pengene er dermed tapt.

HELFO-STØTTE TIL TANNLEGE: Hun hadde rett på offentlig støte til tannlegebehandling i mange år - men tannlegen opplyste feil da han nektet for dette. Nå får hun kun tilbakebetalt for noe av perioden, mens tannlegen går fri. Når konsekvensen av dette blir at hun må lide et økonomisk tap samtidig som tannlegens oppførsel går uten konsekvenser så føles det urimelig og meningsløst, sier hun. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
HELFO-STØTTE TIL TANNLEGE: Hun hadde rett på offentlig støte til tannlegebehandling i mange år - men tannlegen opplyste feil da han nektet for dette. Nå får hun kun tilbakebetalt for noe av perioden, mens tannlegen går fri. Når konsekvensen av dette blir at hun må lide et økonomisk tap samtidig som tannlegens oppførsel går uten konsekvenser så føles det urimelig og meningsløst, sier hun. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Som hovedregel må voksne betale utgiftene til tannbehandling selv – men det finnes noen unntak, som faktisk kan gjelde ganske mange.

I 2022 fikk 725 000 pasienter dekket tannbehandling for over 2 milliarder kroner. Her kan du få svar på hva som kreves og om det kan gjelde deg.

Mange vet imidlertid ikke at de kan få refusjon for tannbehandling fra Helfo – og mange dropper også derfor å gå til tannlegen, fordi det er for dyrt.

«Solveig» som vi forteller om i denne saken, er i 70-åra og har en sykdom som gjør at hun har rett på stønad for tannbehandling.

Men da hun spurte tannlegen om dette, fikk hun til svar at det gjorde det ikke.

Etter mange år hos denne samme tannlegen, hvor hun egentlig var berettiget til refusjon fra Helfo, fikk hun imidlertid bekreftet det hun hadde trodd: Hun har rett på å få dekket tannbehandlingen.

Men da var det for seint til å få refundert behandlingen for alle disse åra – og pengene er tapt for Solveig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.