Pollen

Tar du kortisonsprøyta for å overleve pollensesongen?

Kan gi søkk i rumpa og benskjørhet

POLLENALLERGI:I år startet pollensesongen rekordtidlig. Mange tar kortisonsprøyte for å få raskt bukt med symptomene, men dette er ikke anbefalt av blant andre Norges astma- og allergiforbund Foto: NTB Scanpix
POLLENALLERGI:I år startet pollensesongen rekordtidlig. Mange tar kortisonsprøyte for å få raskt bukt med symptomene, men dette er ikke anbefalt av blant andre Norges astma- og allergiforbund Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så mye som en femtedel av oss plages med pollenallergi, og i år kom sesongen tidligere enn på flere tiår. 

- Cirka én million har pollenallergi i Norge, altså rundt 20 prosent. I år hadde vi en rekordtidlig sesong – den tidligste vi har sett siden vi startet med pollenvarslingen for over 40 år siden, forteller Lene Gunvaldsen, kommunikasjonsrådgiver i Norges Astma og Allergiforbund (NAAF) 

Hassel og or-sesongen startet nemlig den 24. januar i år – fire uker tidligere enn vanlig. Det betyr at flere måtte i gang med behandling av rennende neser, irriterte øyne og halskløe idet de aller seigeste av oss pakket sammen juletreet. 

LES OGSÅ: Har du fått symptomer av allergi i voksen alder? 

Fraråder bruk av kortisonsprøyte

Behandlingen mot pollenallergi er som regel antihistaminer i tablettform, samt at nesespray og øyedråper er aktuelt for mange. 

- Det finnes mange typer behandling mot pollenallergi, men det generelle rådet er jo at man må til legen og bli enige om hva slags behandling som er best, fordi det er flere ting som spiller inn her, sier Gunvaldsen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer