Tårene dine kan avsløre sykdom

En ny forskningsstudie viser at tårene dine kan bli et viktig redskap for å avsløre en rekke sykdommer, blant annet diabetes.

TÅRENE AVSLØRER SYKDOM: Ny forskning viser at tårene dine slett ikke bare er relatert til latter og gråt - de kan også brukes til å finne ut om du har enkelte sykdommer. Foto: NTB
TÅRENE AVSLØRER SYKDOM: Ny forskning viser at tårene dine slett ikke bare er relatert til latter og gråt - de kan også brukes til å finne ut om du har enkelte sykdommer. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du lett for å la tårene renne? Det kan vise seg å være en stor fordel ved fremtidige legebesøk: Tårene dine kan nemlig brukes til å oppdage en rekke medisinske tilstander.

Det viser en ny forskningsstudie utført ved Wenzhou Medical University i Kina i samarbeid med blant annet Harvard Medical School, melder Science News.

Øyesykdommer og diabetes

Forskerne samlet tårer fra deltakerne i studien, og analyserte dem ved hjelp av avansert teknologi. Flere signalstoffer viste seg å kunne gi informasjon om deltakernes helsetilstand.

På samme måte som spytt og urin i dag benyttes for å stille en rekke medisinske diagnoser, ser forskerne for seg at man i fremtiden vil kunne hente mye informasjon om kroppens helsetilstand gjennom analyse av tårer. Blant annet håper forskerne at en pasients tårer kan brukes til å overvåke utviklingen av mulig øyesykdom i forbindelse med diabetes.

På sikt tror forskerne at tårer også kan brukes til å diagnostisere flere andre sykdommer, i tillegg til å kunne gi informasjon om psykiske helsetilstander som depresjon og stress.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.