Te

Teen du bør drikke tre kopper av om dagen

Noen kopper te hver dag kan styrke immunforsvaret, senke kolesterolet og hjelpe deg å holde vekta.

BRA FOR HELSA: Te kan være med på å senke kolesterolet og bedre immunforsvaret ditt.  Foto: Scanpix
BRA FOR HELSA: Te kan være med på å senke kolesterolet og bedre immunforsvaret ditt. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fortsatt kaldt ute og da er lite bedre enn en kopp deilig varm drikke. Te er faktisk noe av det aller sunneste du kan drikke – og du trenger ikke frykte koffeininnholdet. 

- Sammen med vann er usukret te den beste tørstedrikken du kan velge, sier ernæringsfaglig rådgiver Malén Gudbrandsgaard. 

- Te inneholder en rekke stoffer som kan gi gunstige helseeffekter, som å beskytte mot hjertesykdommer og bedre immunforsvaret. 

Ifølge henne er koffeininnholdet i te så lavt at du ikke trenger være bekymret for at teen skal virke dehydrerende. 

Ikke overdriv væskeinntaket 

Husk imidlertid at drikker du flere kopper te om dagen, bør det ikke komme i tillegg til alt vannet du får i deg. Urolog Sissel Overn, ved Overnklinikken har tidligere fortalt KK.no at mange drikker så mye vann at blæra får for mye å jobbe med. 

For de aller fleste holder det med en til to liter, og hun anbefaler enkelt og greit å drikke når du kjenner at du trenger det. 

- Mitt beste råd er å drikke vann når du er tørst, samt til alle måltider. Drikker du mye annet i løpet av dagen, som for eksempel juice, kaffe, te eller melk kan du fint redusere vanninntaket ditt, har hun sagt til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer