Solkremallergi

Tegnene på at du er allergisk mot solkrem

- Kan mistolkes som solbrenthet, sier eksperten.

VIKTIG MED BESKYTTELSE: Solkrem er viktig, men som med så mye annet kan du være allergisk mot solkremen du bruker. Symptomene ligner på de du får om du er ordentlig solbrent.  Foto: Scanpix
VIKTIG MED BESKYTTELSE: Solkrem er viktig, men som med så mye annet kan du være allergisk mot solkremen du bruker. Symptomene ligner på de du får om du er ordentlig solbrent. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At vi smører oss med solkrem er ekstremt viktig nå. Norge ligger på topp hva gjelder føflekkreft, og eksperter er stadig «på oss» om at vi smører oss for lite. Anbefalingen er at du bruker minst faktor 15 og at du smører deg ofte. Men du har kanskje ikke tenkt på at du kan være allergisk mot solkrem? Faktisk ligner symptomene på de du får når du blir skikkelig solbrent, og dermed kan det være vanskelig å vite om du har vært uforsiktig i sola eller om det faktisk er beskyttelsen du kan reagere på. 

- Konserveringsmidler i solkremen og den kjemiske solfaktoren kan være allergifremkallende. Også eventuelle parfyme- og duftstoffer i kremer kan gi allergiske reaksjoner i huden, forteller Lisbeth Rustad, som er spesialist i hud- og veneriske sykdommer ved hudavdelingen på Haukeland Universitetssykehus. 

LES OGSÅ: Så mye farligere er sola her

Kan gi to allergiske reaksjoner

Du kan reagere på produkter som såper og kremer uten at du er allergisk, men ekte allergi er en immunologisk reaksjon hvor immunforsvaret reagerer når du spiser, drikker, puster inn eller påfører huden noe som oppfattes som fremmed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer