Vennskap:

Tegnene på vennskapet er giftig

Ensidighet og mye baksnakking er to røde lys i vennskapsverdenen.

BAK ET STORT SMIL: Bak et stort smil og store klemmer kan det skjule seg usikkerhet og bitterhet i et giftig vennskap. FOTO: NTB
BAK ET STORT SMIL: Bak et stort smil og store klemmer kan det skjule seg usikkerhet og bitterhet i et giftig vennskap. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De fleste vennskap og relasjoner handler om å gi og ta. Du henter henne på flyplassen, så kjører hun deg en annen gang du trenger det. Du stiller opp når hun trenger trøst eller omsorg, og hun stiller opp neste gang du har det litt tøft. Hun heier på deg, på samme måte som du heier på henne.

Det er i alle fall slik et vennskap burde fungert i en perfekt verden, men dessverre er ikke dette tilfelle i alle relasjoner. Mange engasjerer seg i giftige og skadelige vennskap i årevis uten å være klar over det.

Se for deg at du får en ny og spennende utfordring på jobb, for eksempel at du skal holde et faglig foredrag på en konferanse. Du er stolt og gleder deg til å fortelle vennene dine de gode nyhetene. I sunne vennskap vil vennene dine skryte, juble og gratulere, mens i giftige vennskap vil de prøve å trykke ned prestasjonen din. Skal du holde foredrag på den konferansen der? «Jeg har hørt at de lar hvem som helst holde foredrag».

Venner som kun møter opp når de selv kan vinne noe på det, som ikke kan glede seg over dine prestasjoner eller som du aldri helt vet om du kan stole på, er såkalte giftige vennskap. Slike relasjoner kan gjøre deg usikker og tappe deg for energi og overskudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer