Video

Teknikk er mye viktigere enn du tror

Se hvordan du kan spare på energien og redusere risikoen for skader.

Publisert
Sist oppdatert

Har du meldt deg på KK-mila?

Det vil garantert gi deg motviasjonen du trenger for å komme i gang med løpingen, og samtidig får du med deg årets happening og tidenes beste jenteløp!

I år går løpet av stabelen 6. september, og du kan gjerne melde deg på allerede nå.

Ifølge treningsekspert i Mykje Meir, Yngvar Andersen, er imidlertid teknikk veldig viktig - ikke bare fordi det blir morsommere, men også for å unngå skader.

LES OGSÅ: Bli bikinklar på seks uker

Riktig teknikk kan motvirke skader

- For mosjonister så har jeg veldig tro på at det lønner seg å bruke mye tid på forfoten, og bruke tid på å øve det inn, forteller Andersen.

EKSPERTEN: Yngvar Andersen er treningsekspert i Mykje Meir.
EKSPERTEN: Yngvar Andersen er treningsekspert i Mykje Meir. Vis mer

Han forklarer at det er mye mer skånsomt fordi vi bruker mer av kroppens eget støtdemperapparat - vi bruker muskelene rett og slett. Ved å bruke denne teknikken, er det derfor lettere å unngå skader.

Men det er viktig at du tar det gradvis, og ikke begynner for brått.

Anneli Hong Torjuul, løpetrener i Learn2Run og tidligere aktiv mellomdistanseløper, har også tidligere uttalt til KK.no at forfotsløping er bra fordi du bruker mindre krefter. 

- Det har vært en forandring i løpeteknikk siden 80-tallet og siste løpebølge. Nå skal du være forfotløper. Det gir en helt annen avlastning, betyr at du er mindre utsatt for skader og at du løper mer økonomisk, forteller hun.

Forfotsløping betyr imidlertid ikke at du skal løpe på tærne. Det er en vanlig misforståelse, og det er forfoten - omtrent der hvor bakre del av tåballene befinner seg, du skal lande på, og ikke tærne og fremre del av tåballene.

LES OGSÅ: Slik får du strammere og sterkere mage

Bli med på KK-mila 2014!

Kjenner du det kribler? Lyst til å løpe sammen med andre glade damer? Bli med på Norges hyggeligste jenteløp lørdag 6.september i Oslo!

KK-MILA: Bli med på KK-mila 6. september i år! Foto: Sara Johannessen
KK-MILA: Bli med på KK-mila 6. september i år! Foto: Sara Johannessen Vis mer

HVEM KAN DELTA?
Alle jenter i alle aldre! KK-mila har både glade mosjonister og seriøse løpere. Vi har puljestart slik at alle typer løpere skal få best mulig løpsopplevelse.

PRISER:

  • Ordinær pris kr 520.
  • KK SUPERabonnent (har abonnement lengre enn 6 mnd) betaler kun kr 370. (Løperlisens kr 60 og ekspedisjonsgebyr kr 15 kommer i tillegg).
  • Dette er inkludert i prisen: Løpenummer, bobler i glasset ved målgang og velfylt goodiebag.

PÅMELDING:

Gå inn på kk.no og velg KK-mila under hovedmenyen (eller klikk her). Fyll inn navn og kontaktinfo, velger løpslengde og betal.

Foto: KK
Foto: KK Vis mer

Påmelding er bindende. Forbehold om endringer i programmet.

Følg KK-mila på Facebook og Instagram!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer