Trening:

«The 7-minute Workout» ble så poppis at The New York Times laget egen app

Har du 7 minutter til overs? Da har vi appen for deg.

TRENING: Treningsprogrammet «The 7-minute Workout» ble første gang omtalt i American College of Sports Medicinet, men ble populært gjennom The New York Times, noe som resulterte i at avisen utviklet en treningsapp. FOTO: NTB Scanpix
TRENING: Treningsprogrammet «The 7-minute Workout» ble første gang omtalt i American College of Sports Medicinet, men ble populært gjennom The New York Times, noe som resulterte i at avisen utviklet en treningsapp. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«The Scientific 7-minute Workout» er en forskningsbasert sirkeltrening HICT (high-intensity circuit training) med høy intensitet som bare tar syv minutter og lover «maksimale resultater med minimal investering».

I programmet inngår 9-12 varierte øvelser (15-20 repetisjoner) som tar for seg store deler av kroppen med kun egen kroppsvekt som belastning. Aktiv hard jobbing i 30 sekunder og circa 10 sekunder for overgang til neste øvelse. Det skal gi like god effekt som langvarig utholdenhetstrening, og skal ikke minst være et godt alternativ for dem som ikke oppnår målet om daglig fysisk aktivitet (som er 30 minutter i Norge).

Treningsprogrammet ble første gang omtalt i American College of Sports Medicinet, men ble populært gjennom The New York Times, noe som resulterte i at avisen utviklet en treningsapp, inkludert en avansert versjon av programmet til de leserne som etterspurte dette.

Men hvordan får du (maks) effekt av den? For her har du valget mellom den originale og den avanserte. Vi har spurt ekspertene.

LES OGSÅ: Bli sterk og rask på 20 minutter!

7 minutter - den originale

Ja, skal man gå for den originale «The Scientific 7-minute Workout»?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer