Kvinnehelse

Tilrettelegging i arbeidslivet: - Vi later som om vi er fysisk like, men vi er jo ikke det

- Kvinnekroppen går gjennom fundamentale endringer som mannekroppen ikke gjør i samme grad, sier Aftenposten-kommentator Nazneen Khan-Østrem. Hun mener arbeidslivet må tilrettelegges slik at kvinner fortsatt kan yte selv om de sliter med overgangsalderen.

MER ÅPENHET: Nazneen Khan-Østrem mener vi må bli mer åpne om overgangsalderen og at kvinner som sliter med plager må møtes med forståelse fra arbeidsgivere. Foto: Kagge
MER ÅPENHET: Nazneen Khan-Østrem mener vi må bli mer åpne om overgangsalderen og at kvinner som sliter med plager må møtes med forståelse fra arbeidsgivere. Foto: Kagge Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det burde være sånn at du skal kunne si til arbeidsgiver at nå føler jeg meg redusert på grunn av overgangsalderen. Hvordan kan vi tilrettelegge slik at jeg kan yte? sier Nazneen Khan-Østrem, kommentator i Aftenposten, til Vi.no.

Nylig skrev hun en kommentar i Aftenposten om overgangsalderen, mangelen på åpenhet om den og hvordan den påvirker arbeidslivet. Hun viser blant annet til en britisk undersøkelse fra 2019 som slår fast at én million kvinner i Storbritannia har forlatt arbeidslivet på grunn av plager knyttet til overgangsalderen.

«Fungerer ikke kvinner optimalt på skolen eller arbeidsplassen, er det et tap for alle. Også økonomisk», skriver Khan-Østrem.

Sover ikke, men skal prestere som før

Vi.no har skrevet flere saker om kvinnens overgangsalder. Blant annet om hormonterapi og Nora som sov dårlig i åtte år. Nylig snakket Vi.no med Ida Westerhus som har skrevet om egne erfaringer i et innlegg i Adressa. I innlegget skriver hun blant annet om hvor vanskelig det er å prestere som vanlig i denne perioden av livet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.