Lyst

Ting du aldri trodde ville tenne deg

Hett tips: Smågodt og smultringer kan gi uante følger.

Foto: Blend / Image Source
Foto: Blend / Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Siden tidenes morgen har mennesket vært opptatt av sex, og dermed også interessert i midler som skal kunne forbedre lyst og evne.
 • Ta testen: Vet du hvilken mat som gir tenning?
 • Sjekk om du har mage til, eller nese for, noe av dette:

  Stimulerende sjokolade

  Casanova spiste angivelig 60 østers hver dag for å holde lillemann i form. Østers er rike på sink, som er bra for sæden. Utover det er det usikkert om østers egentlig gjør så mye for lyst og legeme, men det skader i alle fall ikke å prøve en romatisk aften med champagne, østers - og sjokolade. Denne mørke godsaken har i lange tider vært brukt som afrodsiakum, altså lystfremkaller. Sjokolade inneholder stoffene koffein og teobromint som virker oppkvikkende. I tillegg er det stoffer i sjokolade som stimulerer kroppens produksjon av fenyletylamin og serotonin - substanser som gir deg følelse av lyst og velvære. Casanova var for øvrig sjokoholiker også.
 • Test deg selv: Hvor bra er sexlivet ditt?
 • Barske biller

  Et middel, eller rettere sagt en gift, som er svært kjent for å ha lystfremkallende effekt er spansk flue. Det er et pulver laget av tørket billebæsj. Det skaper en irritasjon i underlivet som får blodet til å strømme til kjønnsorganene. Det er en reaksjon som indikerer seksuell opphisselse, men som jo her i realiteten er en allergisk reaksjon. Spansk flue kan også også forårsake sår i munn og hals, samt unrinveisinfksjoner. Middelet er for øvrig potensielt dødelig. Anbefales overhodet ikke.
 • Ta testen: Har du det som trengs i senga?
 • Sexy smultringer

  En kuriøs undersøkelse ved Chicago's Smell and Taste Research Foundation i USA avslørte at menn tenner på de mest uventede ting. Her deltok 31 menn i et dufteksperiment.
 • Verdens mest sexy matboks
 • Duften av smultringer og svart lakris økte blodtilstrømingen til penis med intet mindre enn 31,5 prosent. Enda bedre effekt hadde duften av lavendel og gresskarpai; den brakte hele 40 prosent mer blod til penis.
 • Du har bedre sex enn du tror
 • Avansert agurk

  I en lignende studie ved Chicago's Smell and Taste Research Foundation, der kvinner deltok, kom det fram at duften av kirsebær hadde en svært så pirrende effekt på oss. Den gjorde kvinnene 18 prosent mer seksuelt opphisset.
 • Mat til lyst
 • Duften av agurk og smågodt hadde også en svært så positiv effekt; den gjorde kvinnene 13 prosent mer opphisset.Interessant er det kanskje også at herreparfyme bare økte blodstrømmen til vagina med én prosent.

  Ligg unna dette

  For mennene i studien var det ingen dufter som ga direkte avtenning. Kvinnene, derimot, reagerte seksuelt negativt på flere dufter. Vil du kjenne blodet bruse i årene bør du ligge unna osen fra kullgrillen i hagen, den er turn-off for damer.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer