Treg Mage

Tips som hjelper deg få fart på fordøyelsen

Men ett av dem betyr at du må være villig til å «ta grep» et bestemt sted...

FORDØYELSE: Mange av oss sliter med fordøyelsen - om det så er at den er for treg, eller for rask.  Foto: © Zoonar/D.Vasileva
FORDØYELSE: Mange av oss sliter med fordøyelsen - om det så er at den er for treg, eller for rask. Foto: © Zoonar/D.Vasileva Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med fordøyelsen, har du trolig prøvd mange metoder for å lette på dette.  Men hva hvis verken fiber, utrensninger, trening eller kostendringer fungerer?

Da er kanskje dette noe for deg. Men en liten advarsel: Dette er ikke for pyser! 

Det å massere området mellom skjedeinngangen og endetarmsåpningen (perineum), skal visst nok gjøre at fordøyelsen får opp farten.

En amerikansk studie gjennomført ved the University of California i 2014, og som ble publisert i The Journal of General Internal Medicine (les mer her),  kom frem til disse resultatene, har forskningsnettstedet Science Daily tidligere skrevet. 

Ifølge studien, sliter hele 19 prosent av oss med forstoppelse, og det gjelder oftere kvinner. Forskerne utførte testen på over 100 personer med forstoppelse. Den ene gruppen lærte seg massasjen, og den andre ikke.

LES OGSÅ: Slik bør avføringen din se ut

- Har ikke helt troen

Etter fire uker fant forskerne ut at de som utførte denne litt ekle massasjen, hadde økt tarmfuksjon. Testpersonene i denne gruppen sa også at det hjalp på konsistensen, slik at det «kom ut» lettere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer