Dårlige Tankemønstre

Tipset som hjelper deg ut av negativ tankegang

- Spør deg selv: «Hva er lurt å tenke i denne situasjonen?» råder KK-coach Christine Otterstad.

KK-COACHEN: Christine Otterstad gir råd så du kan finne din nye, positive mentale vei.  Foto: Astrid Waller
KK-COACHEN: Christine Otterstad gir råd så du kan finne din nye, positive mentale vei. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjørelæreren min var en (i mine unge øyne) gammel mann som alltid satt med et bestemt blikk på veien. Jeg husker hvor redd jeg var for å gjøre feil i disse timene. Etter hver time måtte jeg omtrent brekke løs fingrene av rattet, og ryggen min var helt våt av svette. 

Alt jeg gjorde i disse timene, var utrolig bevisst og gjennomtenkt. Om kjørelæreren ba meg kjøre inn i en rundkjøring, så var jeg bevisst på hva han forventet av meg. Jeg visste at han forventet at jeg skulle ta en titt i både sidespeil og bakspeilet, for så å forsikre meg om at det var klart fra venstre før jeg kjørte inn i rundkjøringen. Dette måtte jeg konsentrere meg om å tenke på hver gang. Til tross for mye svette og stive fingre tok det ikke mange timene før trafikkreglene begynte å synke inn. På 18-årsdagen min kunne jeg endelig sette meg inn i bilen med førerkortet i lomma og uten kjørelæreren ved min side.

Noen av oss har ubevisst øvd på å tenke positive tanker i hverdagen, mens andre har øvet på å respondere med negative tanker i de samme situasjonene. Dette er sjelden bevisst, det er ofte bare noe vi har begynt å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer