Styrketrening

Topp trening på 15 minutter

Du trenger ikke bruke mer tid for å få knallgod treningseffekt.

Publisert
Sist oppdatert
Det er kun de færreste av oss som har tid til å surre rundt på treningsstudio i timevis lenger. Likevel er det mange av oss som fortsatt trener over for lang tid med for langr pauser.

I denne saken får du et effektivt styrkeprogram som kun tar 15 minutter, og ja, dette gir knallgod effekt.

Så lenge du bruker tunge nok vekter, og har på såpass med motstand at du kun klarer 5 repetisjoner, samt har få pauser, vil du få maks ut av økta.

Kjør programmet annen hver dag, og du vil få en sterkere og strammere kropp og trent hjertepumpa, og alt dette på under én time på én uke.

Sjekk ut Helles blogg her!

REKA: Her viser Helle "Reka".
REKA: Her viser Helle "Reka". Vis mer

I videoplayer øverst i saken ser du Helle Bornsteins «Tren på 15 minutter» program, som du også kan gjøre hjemme:


Få full beskrivelse av øvelsene (med bilder) nedenfor:

PUSH UP: Push ups er en superbra øvelse!
PUSH UP: Push ups er en superbra øvelse! Vis mer

Øvelse 1: Reka

Stå på alle fire med tærne i gulvet på to kluter, armene litt bredere enn skuldrene. Skyt rumpa opp og skli føttene inn mot armene mens du holder bena rette. Skli kontrollert ut igjen til en planke. 5 repetisjoner.

DYP SQUAT: Tar skikkelig på rumpe og baksiden lår.
DYP SQUAT: Tar skikkelig på rumpe og baksiden lår. Vis mer

Øvelse 2: Push ups

Bli stående på tærne eller gå ned på knærne og stå i en planke. Stram magen og sete. Bøy albuene ut til siden og senk brystet ned til gulvet. Press deg deretter opp igjen til en rett posisjon. Stram magen og sete igjen. 5 repetisjoner.

SKULDERPRESS: Super øvelse for å stramme opp øvre del av armer, skuldre og rygg.
SKULDERPRESS: Super øvelse for å stramme opp øvre del av armer, skuldre og rygg. Vis mer

Øvelse 3: Dype Squat

Stå med bena fra litt bredere enn hoftebredde, litt utoverrotert. Bøy i hoften og knærne og senk rumpa så nærme gulvet du klarer uten å løfte hælene. Hold ryggen rett så lenge du klarer. Skyv fra med hælene og rett ut ryggen så fort det lar seg gjøre på veien opp. 5 repetisjoner.

ROING: Her viser Helle hvordan du gjennomfører foroverbøyd roing med dumbbells.
ROING: Her viser Helle hvordan du gjennomfører foroverbøyd roing med dumbbells. Vis mer

Øvelse 4: Skulderpress

Hold albuene ut til siden i 90 graders vinkel fra skuldrene og press armene rett opp så albuene strekker seg ut. Hold et øyeblikk før du rolig senker ned igjen til startposisjonen. 5 repetisjoner.

MARKLØFT: Pass på at du ikke svaier i ryggen.
MARKLØFT: Pass på at du ikke svaier i ryggen. Vis mer

Øvelse 5: Foroverbøyd roing

Stå med bena i hoftesbreddesavstand. Hold vektene i hendene. Vipp overkroppen forover helt rett til 45 grader. Hold posisjonen, mens armene henger rett ned. Trekk deretter albuene opp langs sidene på overkroppen. Hold et øyeblikk før du senker rolig ned igjen. 5 repetisjoner.

Øvelse 6: Markløft

Stå med bena i hoftesbreddes avstand. Hold ryggen rett og skyt rumpa ut mens du lener deg rett forover. vektene er i i armene eller på ryggen. Hold ryggen rett og vekten i hælene. Press ned i gulvet og deg opp igjen med rett rygg til stående posisjon. (Kan også gjøres på en fot av gangen. Plasser da den ene foten en fotlengde bak med kun tærne nede i gulvet).


Denne saken er tidligere publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

EKSPERTEN: Helle Bornstein er eier og gründer av treningsstudioet Smart Trening og konseptet SMART. Hun har over 10 års erfaring i treningsbransjen.   Foto: Astrid Waller/KK
EKSPERTEN: Helle Bornstein er eier og gründer av treningsstudioet Smart Trening og konseptet SMART. Hun har over 10 års erfaring i treningsbransjen. Foto: Astrid Waller/KK Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer