Hjemmetrening:

Tren hele kroppen på 10 minutter

- Det trenger ikke være trening i mer enn 10-15 minutter for at de skal ha god effekt,

HJEMMETRENING: På nett kan du finne en rekke effektive treningsøkter du kan gjøre hjemme i stua. Alt du trenger å gjøre er å finne frem mobilen og sette i gang. FOTO: NTB Scanpix
HJEMMETRENING: På nett kan du finne en rekke effektive treningsøkter du kan gjøre hjemme i stua. Alt du trenger å gjøre er å finne frem mobilen og sette i gang. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Pleier du å trene på senter med alt av utstyr og gruppetrening hvor du kan herme etter treneren (som er utfordrende nok)? Da er det stress å skulle sette sammen et program selv og dra deg igang hjemme.

Heldigvis trenger du ikke det, så lenge du har disse damene på mobilen!

Vi har tidligere skrevet om damer vi digger litt ekstra fordi de har et sunt «innenfra og ut» fokus på trening.

Camilla Lorentzen er opptatt av å senke terskelen for trening. FOTO: Helena Krekling
Camilla Lorentzen er opptatt av å senke terskelen for trening. FOTO: Helena Krekling Vis mer

Tren hele kroppen på 10 minutter

Camilla Lorentzen er personlig trener og kroppspositivist som driver Fitnok, en treningsbevegelse med slagord som #fitnok og #dennekroppenkan. Hun deler 10 minuttersøkter på Instagram, perfekt for deg som har litt dårlig tid, eller bare vil ha en rask trening.

- Kroppsvekttrening fungerer helt ypperlig hjemme! Men det behøver ikke bety at du skal løfte eller dytte deg selv opp, du kan fint tilpasse slik at selv nybegynnere får det til

Knebøy, utfall, roing, pushups til opphøyning, mage- og ryggøvelser kan helt fint kjøres av både godt trente og nybegynnere, sier Lorentzen.

- Hjemmetrening trenger absolutt ikke å være komplisert! Jeg er veldig fan av å finne 4-6 øvelser, sette de sammen til en sirkel og enkelt og greit kjøre så mange runder jeg gidder. Det trenger ikke være trening i mer enn 10-15 minutter for at de skal ha god effekt, sier hun.

Trening via nett skal være enkelt

Rikke Schillinger er daglig leder i webtrening, som er en av de norske tjenestene innen online trening.

- I disse koronatider handler det om å holde både humøret oppe og formen vedlike. Hjemmetrening kan være effektivt og bra om du følger gode treningsøkter, som utfordrer kropp og sinn, sier Schillinger, som selv trener en morgenøkt mens babyen på to måneder sover.

Rikke Schillinger opptatt av at trening på nett skal være enkelt! FOTO: Privat
Rikke Schillinger opptatt av at trening på nett skal være enkelt! FOTO: Privat Vis mer

- Det kan være lurt å velge «low impact» trening, som pilates, yoga, styrketrening med egen kroppsvekt, barre og lette dansemoves. At du bygger opp systemet ditt i stedet for å bryte immunforsvaret ditt ned.

- Derfor er egen kroppsvekt trening veldig bra! Du brenner ikke kruttet, men du vil oppleve at du både former og strammer opp kroppen din. Etter én økt vil du føle deg så mye bedre i kropp og sinn, sier hun.

5 tips for å få resultater ved hjemmetrening på nett:

Schillinger i webtrening.no vet mer om dette enn de fleste.

  • Du bør velge et program som ikke er for langt første gang, for at dørstokkmila ikke skal bli for lang, så vil du straks merke at du får lyst til å gjøre mer.
  • Gjerne gjør samme treningsøkt flere ganger, slik at du lærer deg øvelsene og får bedre effekt av treningsøkten!
  • Sette på din favorittmusikk, etter du har fått med deg instruksjon fra instruktøren og kan øke intensiteten!
  • Bruk ekstra vekter hvis du vil, fra 0,5-1,5 kg, for å gjøre din favoritt treningsøkt ennå litt tyngre!
  • Tips en venn om å gjøre samme treningsøkt samtidig som deg, så kan dere skype/facetime og trene virtuelt sammen!

Hot hashtag: #femalecalistenics

#Femalecalistenics eller kroppsvekttrening for kvinner er dessuten hashtaggen du vil sjekke ut på Instagram nå. I Norge har vi for eksempel Anne Marie Johannessen, tre ganger norgesmester i street workout, Anne Christin Kavli og Anita Hundseid for å nevne noen.

Sjekk ut disse damenes tips til kroppsvekttrening for kvinner.

Funky familietrening?

Vi vil også fremheve Jørgine Massa Vasstrand (30), også kjent som Funkygine, men hun hadde ikke anledning til å stille opp i et intervju i disse dager.

Hun deler jevnlig treningsøkter du kan gjøre hvor som helst og når som helst..

Trene i trusa?

Sjekk også ut treningsinstruktør ved Studio B i New York, Bethany Meyers. Hun elsker å trene i trusa hjemme på stuegulvet og slagordet hennes er «Working out because we love our bodies, not because we hate them.»

Tren når og hvor du vil!

Stadig flere treningssentre tilbyr online trening, så her er det bare å sjekke ut ditt nærmeste senter.

Andre apper:

Vi har filtrert ut noen andre apper å teste ut! De fleste har også postet gratis treningsøkter du kan gjøre her og nå:

8Fit

8fit hjelper deg å bli sunnere og gladere ved å legge fitness- og ernæringseksperter i lommen din. Få tilpassede treningsøkter og måltidsplaner for å hjelpe deg å nå dine velvære mål.

For å bidra i en ukomfortabel tid, tilbyr de nye brukere 1 måned gratis og en rabatt i tiden fremover. De tilbyr også gratis treningsøkter på Instagram live hver dag 5 p.m. CET.

Test en gratis 5 minutters treningsøkt (Instagram).

obé

Det beste innen boutique fitness — hjemme! Velg blant 14 live klasser om dagen eller tren on-demand med 2500+ treningsøkter som du har tilgang til når som helst, hvor som helst. obé gjør det enkelt å innlemme treningen din med 28 minutters signatur klasser og 10 minutters ekspress klasser.

Pssst. The Oprah Magazine skriver at "Vi tror Jane Fonda godkjenner dette.”

Studio Tone It Up

Enten du trener hjemme, stikker på treningssenteret eller er i ferd med å lage deg en treningsrutine, Tone It Up er fitness appen for deg.

Test en gratis treningsøkt (Instagram).

Freeletics

Tren når som helst, hvor som helst med en digital trener. Gå ned i vekt, bygg muskler og bli fit - ikke noe treningssenter nødvendig. Uansett fitness nivå, nå dine mål og bygg sunne vaner med korte, guidede treningsøkter og audio coaching.

Nike + Training Club

Nike Training Club hjelper deg å nå dine treningsmål. Kom i form når som helst, hvor som helst med gratis treningsøkter innen styrke, utholdenhet, yoga & mobilitet.

DailyYoga

Hvis du er nybegynner innen yoga, forsyner Daily Yoga App deg med varierte guidede klasser for å hjelpe deg med det grunnleggende før du dykker ned i mer avanserte klasser og flyt, og hvis hvis du er viderekommende—her er det masse trenere i verdensklasse.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer