Mage

Tren magen effektivt

Finn dine favorittøvelser på denne listen.

Tren magen effektivt
Publisert
Sist oppdatert
Disse ti mageøvelsene er alle anbefalt av treningseksperter. Finner du dine favoritter her?Sjekk også ut denne idébanken.
 • Flat mage på rekordtid
 • Magetriks du bør prøve
 • Kle bort magen
 • Veien til en grasiøs kropp
 • 1. Sittende sit ups

  Start sittende med rett rygg, trekk inn magen og krumme korsryggen. Senk ryggen langsomt ned mot gulvet, men ikke helt ned. Kom like langsomt oppmed krum rygg, og rett opp ryggen først når du er helt oppe.Se øvelsen illustrert her.

  2. Sykkelen (også kalt saksen)

  Start med bøyde ben i situpsstilling med hendene bak hodet og skuldrene løftet opp. Strekk så ut det ene benet mens motsatt albue vris mot det bøyde kneet. Bytt side i en seig, langsom bevegelse uten å legge ned skuldrene. Husk å holde korsryggen limt til gulvet gjennom hele øvelsen. Glipper den likevel, da er det for tungt. Se øvelsen illustrert her.

  3. Hengestolen

  Du trenger noe å henge ned fra, for eksempel en ribbevegg, men du trenger altså ikke den avanserte innretningen på treningssenteret for å gjøre øvelsen. La deg så henge ned fra ribbeveggen mens du heiser knærne opp mot overkroppen til du sitter som på en gjennomsiktig stol i lufta. Se øvelsen illustrert her.

  4. Chrunch på ball

  Når du utfører denne magebøyningen på en ball skal du komme deg opp ved at du bøyer overkroppen sammen, ikke ved at du hiver deg opp med bena. Når overkroppen er bøyd så mye som mulig kan du velge å trekke deg helt opp til bena hvis du vil ha med hoftebøyerne. Se øvelsen illustrert her.

  5. Vertikal chrunch

  Du ligger på ryggen med kryssede ben løftet rett opp i været (kryss dem ved anklene) og armene ligger ned langs siden. Trekk så sammen magemusklene så du løfter skuldrene en anelse opp fra gulvet og senk deg så ned på gulvet igjen. Se øvelsen illustrert her.

  6. Crunch med lange armer

  Ligg på ryggen på gulvet med armene strukket ut bak deg som en strek (armene dine skal altså berøre ørene dine så vidt). Trekk så sammen magemusklene så du løfter skuldrene en anelse opp fra gulvet og senk deg så ned på gulvet igjen. Se øvelsen illustrert her.

  7. Motsatt crunch

  Ligg på ryggen på en matte med bøyde ben. Løft så bena opp mot taket til de danner en 90 graders vinkel og la dem krysse hverandre ved anklene. Så er det bare å rulle seg ned på matten fra denne posisjonen. Se øvelsen illustrert her.

  7. Full vertikal chrunch

  Du ligger på ryggen med bena rett opp i været, krysset ved anklene, og armene ligger ned langs siden din. Trekk så sammen magemusklene så du løfter skuldrene en anelse opp fra gulvet samtidig som du presser hælene opp mot taket - og senk deg så ned på gulvet igjen. Se øvelsen illustrert her.

  8. Planke

  Hvil vekten på tær og albuer. Den eneste viktige oppgaven din her er å sørge for at ikke ryggen synker ned i en svai. Trekk magen inn og tenk at du skal «trekke halen mellom bena». Hold så lenge du orker. Se øvelsen illustrert her.

  9. Sideplanke

  Føttene ligger oppå hverandre eller den ene foran den andre. Blir det tungt, kan du sette nederste kne i gulvet. Sørg for at albuen står rett under skulderen. Løft hoftene opp fra gulvet så høyt du kommer uten å tippe overkroppen fram. Åpne opp i brystet. Hold i fire til åtte sekunder før du senker langsomt ned.Se øvelsen illustrert her.

  10. Båt

  Dette er en balanseøvelse hvor du verken støtter deg i gulvet med føttene eller hendene. Utgangsposisjonen er sittende på en matte med bøyde knær, og så er det bare å finne balansen når du løfter dem og slipper matten med hendene også. Jo høyere du løfter bena, jo tyngre. Se øvelsen med en ekstra vri illustrert her. Obs! Chrunchen anses for å være en tilleggsøvelse til sit ups og er en øvelse man ikke gjør før man har nådd et høyt antall sit ups. Bevegelsesbanen er kortere ved chrunches, men muskelbelastningen er meget tøff. Det skriver Iform.no.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer