Tik Tok:

Trender på TikTok, men hva sier tannlegen?

Husker du denne 2000-tallstrenden?

TREND: Tannsmykker trender, men tannlege advarer om riktig bruk. FOTO: NTB
TREND: Tannsmykker trender, men tannlege advarer om riktig bruk. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

TikTok er litt som «Kongen befaler» – det som sies det gjelder. Det sosiale nettverket er blitt en av verdens mest populære apper siden lanseringen i 2017, og har i dag rundt svimlende 1 milliard brukere på månedsbasis. Kanskje ikke så rart at mange trender starter her. Hvor trygge disse trendene er er en annen sak. Med jevne mellomrom advarer fagpersoner mot helsefarlige TikTok-trender som eksempelvis filing av tennene.

Med 2000-tallets inntog i moteverdenen er den en rekke såkalte Y2K-trender som nå gjør seg gjeldende, blant annet på TikTok.

Med det kommer tannsmykker også kjent som tooth og dental piercing. Men hva synes egentlig tannlegene om trenden?

Startet eget studio

Helene Ekra (25) husker trenden fra 2000-tallet da hun ble fascinert av vennene til moren som hadde «diamanter i tennene».

– Jeg hadde dårlig selvtillit som tenåring da jeg var overvektig, og turte aldri å bruke den relevante stilen da. Noen år og 70 kilo senere hadde jeg energien og selvtilliten til å skape en moderne relevant vri av mine tidligere interesser innen mote og kunst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer