Intimfrisyrer:

Trendrapporter melder at busken er trendy igjen. Slik trimmer du prydbusken!

Ikke et vondt ord om viltvoksende buskas nedentil, men går du for en viss sveis, så finnes det noen lure triks.

INTIMFRISERING: Trendrapporter melder at busken er inne i varmen i 2019, men det skrives og selges fortsatt mest om barbering. FOTO: NTB Scanpix
INTIMFRISERING: Trendrapporter melder at busken er inne i varmen i 2019, men det skrives og selges fortsatt mest om barbering. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Trendrapporter melder at busken er inne i varmen i 2019, men det skrives og selges fortsatt mest om barbering. Er jeg alene om å lure på hvordan jeg kan «luke og trimme» den litt?

En kjapp rundspørring blant kvinner med sansen for hårdusk viser at de som meg bakser med pinsett, saks og barberhøvel som gir tidvis blodige opplevelser og flekkete frisyrer. Min mannlige kjæreste derimot, har et eget verktøy til intim trimming viser det seg.

LES OGSÅ: Vær forsiktig med intimbarberingen

Trygg trimming

Den ideelle organisasjonen RFSU kan henvise til mange artikler om intimfrisyrer. Snart danner vi oss et bilde av de vesentlige variasjonene her: naturlig, naturlig med minimal trimming og naturlig minus bikinilinje. I tillegg er det mye som kan gjøres for å forme selve busken (det finnes faktisk sjablonger).

– Mitt tips vil være at du må være forsiktig når du skal trimme håret der nede. Unngå å bruke saks – det kan føre til at du kutter deg. Bruk heller en hårtrimmer (skjeggtrimmer) med trinn-innstillinger dersom du vil beholde hårdusken der nede, sier Pål Hansen, Brand Manager Norway & Denmark, RFSU.

- Vi har ikke sett noen egne trimmere til underlivet, her går det nok fint an å bruke samme som mannen sin. Viktig å sjekke at du har en skarp nok trimmer og at du har nok batteri til å fullføre, sier presseansvarlig i RFSU Norge, Lise Berlioz.

Hud- og kroppsterapeut Julie Stensrud, klinikksjef ved Eger Skin Clinic, ser at flere og flere velger å beholde en trekant eller en stripe hår, noen beholder gjerne håret på oversiden mens de ønsker å fjerne alt på undersiden. Hun gir gjerne tips til minimal trimming av busken eller bikinilinjen enten du vil gjøre det hjemme eller i salong, men barbering med høvel vil hun ikke anbefale.

- Når du barberer så kutter du håret rett over huden og under huden skjuler det seg det tykkeste på hårroten og så kommer den da tykkere ut igjen, og så er det mye kløe og irritasjon med barbering. Jeg er ganske motstander av barbering generelt for det er ikke bra for huden din eller hårene dine som bare blir stimulert, sier Stensrud.

Men når det gjelder stussing av lengden, forteller hun at hennes kunder gjør dette hjemme før de skal vokse seg og mellom voksing hver femte uke.

- Hvis du skal stusse busken litt kan det være lurt å bruke en liten mascarabørste uten mascara på til å kamme ut krøllen, så du får klippet det i lik lengde med en liten neglesaks, sier Stensrud. Ellers så kan vi melde at intimbarbering med Ladyshaver er en mulighet, disse fungerer ofte uten ledning og kan brukes i dusjen.

På wikihow.com leser vi at det er bedre å bruke en trimmer beregnet til skjegg, ører eller nese fremfor elektriske barbermaskiner med roterende blader der nede.

Skal du bruke saks, så er det er best å bruke neglesaks med avrundede kanter, og på apoteket får du kjøpt neglesakser med buet blad og avrundet tupp. Klipp mot håret når du bruker saks, slik frisørene gjør.

Lett luking

Når det gjelder bikinilinjen så har du ikke så mye hår der, kun terminalhår som er de tynne hårene og en del vanlige lyse dunhår.

- Det er litt synd å barbere hårene i bikinilinjen, for da vil du trimme dem til å bli hardere, sterkere og mer motstandsdyktige, sier Stensrud.

- Dette er et område det ikke er så vondt å vokse heller. Så da vil du få en redusering av hårene i det området i stedet for det motsatte, legger hun til.

- For å fjerne hår ved roten, kan du vokse deg hjemme, sier Berlioz.

Hud- og kroppsterapeuten tror likevel at bikinivoks er vanskelig å gjøre hjemme, for selv om det bare er bikinikanten så er det et utsatt område i lysken der mange får blodutredelser og blåmerker hvis de gjør det feil.

- Hvis du skal gjøre det hjemme ville jeg anbefalt hårfjerningskremer eller epilator, for med voks er det mer risikabelt. Du skal varme den opp selv, du kjøper feil voks som ikke er til underlivet eller du får den ikke av igjen. Jeg har hørt utallige historier og det er litt skummelt når det er et så intimt område, sier Stensrud.

Hun forklarer at en type stripsvoks på harde hår ikke nødvendigvis tar dem og da kan det bli en smertefull opplevelse i tillegg til at du ikke får fjernet de hårene du skal. Brekker hårene så blir det også som når du barberer deg, du får ikke den effekten du gjør ved voksing der håret blir tatt ved roten og blir ødelagt og tynnere etter hvert.

På philips.no leser vi at epilatoren aldri skal brukes på kjønnsleppene. Uansett metode bør du være forsiktig med å komme for nær dine mest sensible deler, og følg alltid bruksanvisningen!

LES OGSÅ: Unngå sjenerende plager ved intimbarbering

SAKS: Skal du bruke saks, så er det er best å bruke neglesaks med avrundede kanter, og på apoteket får du kjøpt neglesakser med buet blad og avrundet tupp. Klipp mot håret når du bruker saks, slik frisørene gjør. FOTO: NTB Scanpix
SAKS: Skal du bruke saks, så er det er best å bruke neglesaks med avrundede kanter, og på apoteket får du kjøpt neglesakser med buet blad og avrundet tupp. Klipp mot håret når du bruker saks, slik frisørene gjør. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

For- og etterarbeid

Ellers er det lurt å gjøre for- og etterarbeid for et bedre resultat. Dette gjelder da særlig ved barbering med blader.

- Det er hvert fall viktig å bruke en krem eller gel som er egnet til barbering hvis du velger å barbere visse områder - pluss en ‘after shave’ rett etter hårfjerningen som lukker porene slik at du unngår røde prikker, sier Berlioz.

- Hvis du har et problem med betente hårsekker og inngrodde hår er det lurt å eksfoliere huden mellom hårfjerningene slik at du forebygger dette, sier hun.

RFSU har utviklet egne produkter til intimbarbering og gir råd på sine nettsider for en vellykket barbering. Det viktigste er at du barberer med skarpe blader, med hårene og med skum. Du kan også bruke babyolje i stedet for skum eller gelé, og har du først fått røde nupper så kan du behandle dem med kvisemiddel som kjøpes reseptfritt på apoteket.

LES OGSÅ: Hårfjerning: Nappe, bleke, vokse eller barbere?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer