Overspise:

Trenger du ofte mye mat for å bli mett?

Det er ikke nødvendigvis fordi du faktisk trenger så mye næring, men fordi du har utvidet magesekken med overspising.

OVERSPISE: Er ikke en vanlig porsjon nok til å gjøre deg mett? Overspising over lengre tid kan fort gå ut over vekta. FOTO: NTB Scanpix
OVERSPISE: Er ikke en vanlig porsjon nok til å gjøre deg mett? Overspising over lengre tid kan fort gå ut over vekta. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Føler du kanskje at en vanlig porsjon ikke strekker til? Det er slett ikke uvanlig å føle det slik i perioder, men det betyr ikke nødvendigvis at kroppen din egentlig trenger så mye mat.

Det kan nemlig bare skyldes at du har blitt vant til å spise for mye, for eksempel hvis du har hatt en kosehelg med overspising.

– Kroppen venner seg fort til mye mat. Magesekken er elastisk, så hvis man venner seg til å spise seg i overkant mett så vil magesekken utvides. Og da særlig hvis man også har en tendens til å spise for fort, sier Kari H. Bugge, ernæringsfysiolog og fagsjef i Grete Roede AS, til KK.

Det tar vanligvis minst 20 minutter før den fysiologiske reaksjonen på matinntak oppstår, så om du spiser for fort vil du rekke å få i deg for mye mat før metthetsfølelsen slår inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer