Sol- og bademyter:

Trenger håret solfaktor og får man egentlig flere rynker i sola?

Ekspertene avslører sannheten bak mytene.

SOL- OG BADEMYTER: Fungerer aftersun bedre enn vanlig fuktighetskrem, og burde vi spise mer salt mat om sommeren? FOTO: NTB Scanpix
SOL- OG BADEMYTER: Fungerer aftersun bedre enn vanlig fuktighetskrem, og burde vi spise mer salt mat om sommeren? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi omringes av tips og råd om alt mulig i livet, være seg kosthold, skjønnhet eller trening. Du har sikkert også hørt mye rart om sol og varme, og deres påvirkning på kroppen vår.

Men hvordan skal vi vite om alle disse tipsene vi hører fra nabodama eller hun som står bak oss i kassakøen faktisk stemmer? Vi har tatt jobben for deg, og funnet sannheten bak de 13 vanligste sol- og bademytene du kanskje har hørt om hud, hår og mat.

Først har vi snakket med hudlege Ole Martin Rørdam, og spurt ham; Er disse hud-mytene sanne - eller usanne?

1. Man burde dusje etter å ha badet i saltvann

Sant: – Ja, det fleste fortrekker det siden saltvann klør og føles litt klebelig på huden. Husk også alltid å påføre solkrem på nytt etter du har badet!

2. Man blir brunere av å sole seg ved sjøen

Sant: – Ja det blir man, fordi UV-strålene reflekteres av vannet og sanden.

3. Aftersun er bedre enn vanlig fuktighetskrem

Sant: – Ja, mange typer aftersun inneholder stoffer som er gunstige hvis huden har fått litt for mye sol. Mange inneholder antioksidanter, enzymer og plante og urte-ekstrakter som kan være gunstig for å roe ned huden. Hvis man er skikkelig solbrent vil jeg likevel anbefale hydrokortison, for eksempel Mildison, som fås kjøpt uten resept på apoteket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer