Intimprodukter:

Trenger man egentlig intimsåpe?

Nei, sier ekspertene. Det enkle er det beste - nemlig lunkent vann.

INTIMPRODUKTER: Ny forskning fra Canada konkluderer med at kvinner som bruker forskjellige produkter i underlivet har større sannsynlighet for å oppleve å ha en eller annen form for underlivsinfeksjon enn kvinner som ikke bruker det. FOTO: NTB Scanpix
INTIMPRODUKTER: Ny forskning fra Canada konkluderer med at kvinner som bruker forskjellige produkter i underlivet har større sannsynlighet for å oppleve å ha en eller annen form for underlivsinfeksjon enn kvinner som ikke bruker det. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Godlukter, såper, servietter, barbersaker - KK.no har til og med skrevet om klitorissminke, og underlivsbling, og det er altså ikke måte på hvordan du kan stelle med underlivet ditt i dag.

Du har kanskje allerede lest at mange gynekologer mener såper i underlivet er unødvendige – også såper som er laget nettopp for å brukes her. Ny forskning fra Canada konkluderer også med at kvinner som bruker forskjellige produkter i underlivet også har større sannsynlighet for å oppleve å ha en eller annen form for underlivsinfeksjon.

LES OGSÅ: Ingen vits i å bruke intimvaskprodukter

Fant tre ganger så høy sannsynlighet for infeksjoner

Forskerne fant altså at produkter som underlivsservietter og såper i ulik grad har sammenheng med en risiko for infeksjoner eller plager som underlivssopp, bakteriell vaginose og urinveisinfeksjoner.

For eksempel hadde kvinner som brukte underlivsservietter nesten dobbel så stor sannsynlighet for å rapportere om å ha en urinveisinfeksjon enn kvinner som ikke bruker slike servietter.

- Deltakerne som brukte intimsåper hadde nesten to og en halv gang høyere sannsynlighet for å rapportere om en urinveisinfeksjon enn kvinner som ikke bruker et slikt produkt, forteller Sara Crann ved avdeling for psykologi ved Guelph University i Ontario, som er en av forskerne bak studien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer