Treningstrender:

-Trening er mer enn å sprenge seg

Monica Øien satser millioner på nytt treningsstudio med både kropp og sjel i fokus. Men hun har også noen enkle triks til oss som ikke rekker å dra dit.

TRENINGSTRENDER: Da Monica Øien kom hjem fra Los Angeles i sommer etter ett år der, hadde hun kofferten full av inspirasjon. Nå åpner hun nytt treningsstudio. Foto: Astrid Waller.
TRENINGSTRENDER: Da Monica Øien kom hjem fra Los Angeles i sommer etter ett år der, hadde hun kofferten full av inspirasjon. Nå åpner hun nytt treningsstudio. Foto: Astrid Waller. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Neste gang du skal dusje, så skrur du på dusjen, men før du går inn i den tar du en 90 sekunders planke på badegulvet. Dagen etter utvider du med 30 sekunder sideplanke. Etterhvert legger du på øvelser til du har et fem minutters treningsprogram. Og alle har fem minutter å avse, sier Monica Øien ivrig.

Hun viser vei inn i lokalene på Majorstuen hvor håndverkerne jobber på for å bli ferdig med hennes første egne treningsstudio. I november er det offisiell åpning på Core Balance som studioet skal hete, som Øien starter opp sammen med Celin Backer Roppen fra Klinikk for Alle.

LES OGSÅ: Monica Øien tester Miamis nyeste treningstrend

Satser millioner

Monica Øien brenner både for planker på badegulvet hjemme og for piffen du kan hente i et treningsstudio.

- Jeg har kjøpt palmer for en formue, sier hun og ler. Hennes nye treningsstudio, eller boutique studio, som hun kaller det, skal ha en California-vibe.

- Her skal det være fotspa, her skal det henges opp hengekøyer, dette er yoga-rommet og her skal det være kafé, forklarer Monica mens hun småløper gjennom lokalene.

Inne i en av salene står den ene av de elleve bestilte Lagree fitness-maskinene. Monica har skaffet seg lisensen til disse maskinene i Norge, selve lisensen kostet 85.000 dollar, og når hver maskin koster 150 000 kroner, og instruktører skal flys inn fra California for å lære opp de norske trenerne, er det klart at det her er snakk om en millioninvestering.

- Jeg er spent, jeg åpner om en måned om jeg har null kunder per i dag. Jeg har satset mye penger, så litt guts har jeg visst. Jeg har visst ikke det genet som gjør folk redd for å feile. Men det er klart - jeg føler at jeg setter meg selv i skyteskiven.

- Hvordan har du finansiert dette?

- Mange tenker nok at det er lett for meg fordi jeg har en mann med god økonomi, men jeg har jo min egen økonomi. Jeg har satset det jeg har på dette, og mer...så her er det klart at spenningen er til å ta og føle på.

LES OGSÅ: Derfor sverger Kate Hudson til pilates

Inspirert av California

Inspirasjonen til det nye treningsstudioet kommer fra California, nærmere bestemt Los Angeles hvor Monica har lagt bak seg et inspirasjonsår.

- Da jeg kom til California følte jeg at jeg kom hjem. Det var low impact-trening (lav belastning, red. anm.) på alle treningsstudioer, pilates, yoga, bodytoning (å skulpturere kroppen, red anm) og Lagree-fitness som både er low impact og high intensity. Da jeg kom hjem i sommer, hadde jeg kofferten full av inspirasjon.

Lagree-fitness maskinene er noen digre maskiner, hvor du ifølge Monica både får trent balanse, styrke, kjernemusklatur, mobilitet og fleksibilitet. Dette blir de første i sitt slag i Norge.

- Du får åpnet hoftene og trent fleksibiliteten i ryggen, og den sier mye om din fysiske alder, sier Monica som har vært medeier i pilates-senteret The Room, men selger seg nå ut der.

- Hvem passer dette for?

- Alle fra tenåringer til åttiåringer. Studioet her skal tilby både noe for kropp og psyke, til bevisste, travle mennesker som trenger påfyll, som som ønsker å bli sterkere og få spirituell input.

Kjendistrener og personlig trener Tore Vik er enig i at Lagree fitness gir svært allsidig trening.

- Dette er en helt super treningsform for alle i alle aldre, særlig om du liker pilates, styrke og utholdenhet. Det er også tidsbesparende trening, da timene kan være fra 25-50 minutter, og du slipper å trene kondisjon eller styrke etter timen fordi du får alt under den intense økten. Timen kalles i USA pilates on crack, og det sier jo sitt, sier Tore Vik.

Trening som påfyll

Det vil koste mer å trene hos Core Balance enn på kjede-sentrene.

- Vi ligger nok over de store kjedene i pris, og tar 1500 kroner i måneden. Men da skal vi også by på noe mer eller annerledes - mer helhetlig.

Dance fitness, feelgood yoga og chakra workshops er noe av det senteret skal tilby i tillegg til Lagree-timene i sal. Eteriske oljer som Monica har blandet på kjøkkenet hjemme skal sette stemningen.

HJEMMETRENING: Å trene trenger ikke å handle om å dra til et studio. Mange øvelser, som denne, kan man like gjerne gjøre hjemme - eller som Monica her - i en park. FOTO: ASTRID WALLERP
HJEMMETRENING: Å trene trenger ikke å handle om å dra til et studio. Mange øvelser, som denne, kan man like gjerne gjøre hjemme - eller som Monica her - i en park. FOTO: ASTRID WALLERP Vis mer

- Å komme hit skal gi deg noe mer enn bare å sprenge deg på en tredemølle. Treningen skal være en så fin totalopplevelse at du gleder deg til å komme tilbake. Mange synes treningen er et ork, men her skal det være mer fokus på påfyll enn prestasjon, sier Øien.

Tore Vik tror at flere treningssenter vil sette totalopplevelsen i sentrum i årene fremover.

-Frokost eller kaffe på morgenen, happenings og konkurranser er det flere som tilbyr nå. Muligheten til å kombinere trening med sosialt samvær appellerer til mange , og noen senter har til og med temareiser og fredagspils, sier Vik.

Å tenke helhetlig rundt trening, mener han ligger i tiden.

- Trening er som medisin og det er i vinden å trene seg frisk og back to basic, sier Vik.

- Du kan også trene hjemme

Monica Øien tror såkalt lavbelastningstrening vil bre mer om seg i Norge i årene som kommer.

-I Norge er det sånn at de som trener ofte kjører seg beinhardt med timeslange løpeturer i marka. Men det er ikke for alle. Det kan til og med gjøre deg mer stresset og innbitt. Jeg har selv veldig lett for å bli utbrent, og har mye energi i meg, så jeg drar ikke på sånne løpeturer lenger, fortsetter hun.

Pilates og yoga har lenge vært Monicas favoritt-trening. På 90-tallet trente hun pilates til DVDer og VHS-kassetter hjemme før det var tilbud på treningssenter og skolerte seg på kurs i utlandet. Hun har ingen problemer med å anbefale hjemmetrening.

- Ikke alle har tid og mulighet til å gå på treningsstudio. Men alle kan avse et kvarter om dagen, og da finnes det masse inspirasjon på øvelser på youtube og sosiale medier for eksempel. Da jeg var fotballmamma med eldstemann, begynte jeg å løpe litt rundt banen og trene med strikk mens han spilte fotball. Noen lo litt av meg da, men etterhvert var det flere som hang seg på.

- Og hvis man sliter med motivasjonen?

- Hvis trening bare blir prestasjon, gir de fleste opp. Jeg vil si; gi deg selv et år, og ikke tenk på resultatet, bare på at du skal bli gladere og føle deg bedre. Trening er healing art!

LES OGSÅ: - Jeg er ikke meg selv om jeg ikke får gjort yoga

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer