Studie:

Trening gjør deg lykkeligere enn penger

Og aktive mennesker har færre dager i året der de føler seg nedstemte.

BEDRE HUMØR ETTER TRENING: Jevnlig trening gir bedre psykisk helse, det samme gjelder for en stabil økonomi. Ifølge en stor undersøkelse viser det seg at en aktiv person har like god psykisk helse som en tjener langt mer. FOTO: NTB Scanpix
BEDRE HUMØR ETTER TRENING: Jevnlig trening gir bedre psykisk helse, det samme gjelder for en stabil økonomi. Ifølge en stor undersøkelse viser det seg at en aktiv person har like god psykisk helse som en tjener langt mer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kjenner du at det er tungt å ta på treningstøyet og sette i gang med treningen? Da kan kanskje litt «hardcore science» om hvilke enorme helseeffekter jevnlig mosjon har for kropp og sinn hjelpe på motivasjonen?

En forbløffende effekt på den psykiske helsa

En stor studie om aktivitetsnivå og psykisk helse publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet tidligere i år, viser nemlig at regelmessig mosjon har en nærmest forbløffende effekt på den psykiske helsa vår.

Over 1, 2 millioner amerikanere svarte blant annet på «Hvor mange ganger har du følt deg mentalt dårlig på grunn av for eksempel stress, depresjon eller følelsesmessige problemer de siste 30 dagene?»

I tillegg fikk de spørsmål om inntekt og fysisk aktivitet, der alt fra gressklipping og barnepass ble regnet med, ikke kun klassisk trening som løping og styrketrening.

Etter å ha analysert svarene kunne forskerne se at mennesker som trente regelmessig i gjennomsnitt hadde 35 «dårlige» dager i året, mens de som var inaktive hadde 18 flere slike dager årlig.

Gjør deg lykkeligere enn penger

I tillegg til den store forskjellen fysisk aktivitet utgjorde for vårt velbefinnende, kom det fram at de aktive menneskene hadde det like godt som de som i snitt tjente 230 000 kroner mer i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer