Forbrenne Fett

Treningen for deg som vil raskere ned i vekt

Forbrenner flest kalorier.

NED I VEKT? Her er treningsformene som kjappest tar knekken på ekstrakiloene. Foto: Folio
NED I VEKT? Her er treningsformene som kjappest tar knekken på ekstrakiloene. Foto: Folio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker du å gå ned noen kilo, lurer du kanskje på dette: hvilken trening er det egentlig som er mest effektiv?

Styrketrening har hatt sin blomstringstid de siste årene, spesielt blant jenter. Og de fleste eksperter enes om at styrketrening er viktig både for å holde seg sunn og sterk, og for å holde forbrenningen oppe.

EKSPERT: Tessa Sørensen er personlig trener, driver nettsiden Tessasorensen.no og har gitt ut boka Tren Smart.  Foto: Rasmus Kongsøre
EKSPERT: Tessa Sørensen er personlig trener, driver nettsiden Tessasorensen.no og har gitt ut boka Tren Smart. Foto: Rasmus Kongsøre Vis mer

Men er du ute etter en skikkelig kaloriforbrennende treningsøkt, er det pulsen din det står på. 

LES OGSÅ: Treningen som tar knekken på fettet

Få opp pulsen

- Hva slags trening som er viktig å gjøre for å foreta en vektreduksjon avhenger av ditt utgangspunkt. Velg den formen for aktivitet som både passer deg og gir et høyt energiforbruk, har Tessa Sørensen, som er personlig trener, tidligere uttalt til KK.no. 

Hun viser til internasjonale standarder for hvilke aktiviteter som krever mest energi, der løping ruver høyest på lista:

1. Løp
2. Langrenn
3. Sykling ute
4. Elipsemaskin
5. Høyintensiv gruppetrening, spinning, rulleskøyter og ballidretter
6. Roing
7. Svømming
8. Rask gange 

LES OGSÅ: Derfor er det vanskelig å må makspuls på spinning

Pulsen må nemlig opp og dermed er det ikke styrketrening, men løping som er den desidert største fettforbrenneren isolert sett. Likevel legger Sørensen vekt på at styrketrening er viktig, og anbefaler deg derfor å få trent styrke annenhver dag. 

- Styrketrening bygger muskulatur og forbruker ikke like mye energi per minutt i aktivitet, men er viktig for å opprettholde muskelmassen og forbrenningen din i hvile. Dette gjelder spesielt for kvinner etter fylte 30 år, da muskelmassen gradvis begynner å avta naturlig. Dette kan motvirkes gjennom systematisk styrketrening.

EKSPERT: Helle Bornstein er eier og gründer av treningsstudioet Smart Trening. Foto: Rolf-Ørjan Høgset
EKSPERT: Helle Bornstein er eier og gründer av treningsstudioet Smart Trening. Foto: Rolf-Ørjan Høgset Vis mer

LES OGSÅ: Så ofte bør du legge på vekt

Kosthold er viktigst

I tillegg er det ikke til å stikke under en stol at du må være nøye med hva du putter i deg.

Både Sørensen og personlig trener Helle Bornstein, er opptatt av at kostholdet er den absolutte nummer én når du vil ned i vekt. 

- Men ønsker du at treningen skal støtte opp om målet ditt om å gå ned i vekt, er det økning av muskelmasse og høy intensitetstrening som gjelder, mener Bornstein. 

Du må altså få pulsen opp, opp og opp. Det får du til ved løping, men du kan du også velge styrketrening. Trener du i sirkel eller tabata (høyintensive intervaller), slår du to fluer i én smekk. Musklene styrkes og pulsen går opp.

Bornstein foreslår styrketrening av de store muskelgruppene to til tre ganger i uken, gjerne i sirkel eller tabata (høyentisive intervaller) for å få kondisjonseffekt på treningen. 

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer