Treningsmusikk

Treningsmusikken som skal gjøre deg både smart og sprek

Og den er helt uten tunge rytmer og beats.

KLASSISK TRENINGSMUSIKK: Et egenkomponert musikkstykke - som visstnok er den optimale treningsmusikken, er siste reklamestunt fra sportstøy-merket Björn Borg. FOTO: NTB Scanpix
KLASSISK TRENINGSMUSIKK: Et egenkomponert musikkstykke - som visstnok er den optimale treningsmusikken, er siste reklamestunt fra sportstøy-merket Björn Borg. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Treningsmusikk er for mange like viktig som hva slags joggesko man har på beina, eller at sportsbh-en sitter som den skal. De fleste velger seg noe med et både rytme og tempo som skal motivere til økt innsats.

Ifølge en stor undersøkelse fra 2010, så forskerne tydelig at syklister jobbet hardere når de fikk høre musikk i raskt tempo, og visste du at vi nordmenn er de i verden som lytter mest til musikk under trening? Ifølge tall fra Spotify er artister som Drake, Eminem, Kanye West og Rihanna de som oftest er inkludert i spillelistene. Men klassisk musikk? Det er vanligvis ikke det vi forbinder med pumping av jern eller pushing på tredemølla.

Det vil tydeligvis treningstøy-merket Björn Borg gjøre noe med, som i en ny markedsføringskampanje har hyret inn en hjerneforsker, en komponist og en treningsekspert, som står bak et klassisk musikkstykke, som de omtaler som verdens smarteste treningslåt.

Musikkstykket på nesten ti minutter (som ligger tilgjengelig på Spotify) har fått det latinske navnet «Symphonia Exercitii Et Intelligentiae» og holder rytmen som visstnok skal være optimal for utholdenhetstrening, 123 BPM. Komponisten Jonas Valfridsson sier til Resume.se at han har latt seg inspirere av drivet i Rocky-overtyren, og den gode følelsen av å lykkes etter en tøff utfordring.

– Trening påvirker ikke bare positivt fysisk. Forskning viser at trening også kan øke den kognitive kapasiteten, som hukommelse og fokus. Jo bedre kondisjon du får, desto smartere blir du. Dessuten har det vist seg at musikk kan få deg til å gi litt ekstra under trening. En del mener at klassisk musikk kan være ideelt, sier Lennart Högman, universitetslektor og forsker på kognitiv nevrovitenskap, i en kommentar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer