Intimbarbering

Trikset som gjør deg bikinifin nedentil

Si farvel til røde nupper, små kviser og sviende hud rundt bikinilinjen!

INTIMBARBERING: Pleier du å få røde nupper og irritert hud etter at du har barbert bikinilinjen? I denne saken får du en rekke tips til hvordan du kan unngå nettopp dette!  Foto: Shutterstock / Mila Supinskaya
INTIMBARBERING: Pleier du å få røde nupper og irritert hud etter at du har barbert bikinilinjen? I denne saken får du en rekke tips til hvordan du kan unngå nettopp dette! Foto: Shutterstock / Mila Supinskaya Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Får du ofte røde nupper, små kviser og sviende hud etter at du har barbert bikinilinjen? Ifølge Kristina H. Johannessen, som er privatpraktiserende gynekolog i Bergen, er du langt fra den eneste. Hun har tidligere fortalt at hun synes norske kvinner generelt er dårlig på intimbarbering.

- I løpet av min tid som gynekolog har jeg sett svært mange tilfeller av røde nupper, irritert hud, sår og infeksjoner som følge av intimbarbering, og det spesielt hos unge kvinner. Meningen med å fjerne håret nedentil er jo at det skal se pent og innbydende ut for partneren, men det gjør det ikke når huden er full av nupper og betente infeksjoner. 

Videre har hun fortalt at det kan være flere årsaker til at mange kvinner mislykkes med intimbarberingen (Kan du forresten gjette hva gutta synes om barbering der nede?).

- Dette er et område som er svært sensitivt, så når man barberer seg er det fort gjort at huden og hårsekkene blir irritert. Det er heller ikke lett å komme ordentlig til med barberhøvelen, da man har dårlig oversikt og lite lys. Har man i tillegg dårlig tid kan man nesten garantere et dårlig resultat. 

LES OGSÅ: Intimbarbering kan spre disse kjønnssykdommene!

Åpne porene med et glovarmt håndkle

Dersom du ønsker å unngå røde nupper, små kviser og sviende hud gjør du lurt i å barbere deg riktig. Men hva er egentlig riktig metode? Dorthea Berge, som er nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet, har svaret: 

- Det er best å barbere seg mens man står du står i dusjen med varmt rennende vann. Dersom du ikke har tid til å dusje kan du eventuelt legge et glovarmt håndkle over området for å få porene til å åpne seg. 

- Bruk en mild barberkrem over området du ønsker å barbere, og dra høvelen med hårene – aldri mot hårene! Det er viktig at du bruker en ren og skarp høvel – en høvel som har ligget i dusjen kan være full av bakterier og såperester.  

Hvordan er det med hårfjerningskremer, kan man bruke det nedentil?

- Ja, dersom du ikke ønsker å barbere deg kan det være et alternativ å bruke en mild hårfjerningskrem tilpasset intime soner. Da smører du kremen på og etter cirka 10 til 20 minutter virketid kan du skylle den av sammen med hårene. 

LES OGSÅ: Slik blir du kvitt håret - for godt!

Unngå røde nupper med kaldt vann 

Videre forteller Berge at det finnes et genialt triks som reduserer faren for å få nupper og irritert hud etter barberingen. 

- La kaldt vann renne over området når du er ferdig. Da vil porene lukke seg raskere, og det vil bli vanskeligere for bakterier å komme til. 

- Tørk så over med et rent håndkle, og avslutt med en avkjølende etterbarberingsgelé – denne vil rense huden og drepe eventuelle bakterier, forklarer hun. 

Her er noen gode tips som kan gjøre intimbarberingen litt lettere:

  • Barber deg etter en varm dusj, eller legg et håndkle fuktet med varmt vann på området før du barberer.
  • Bruk et nytt barberblad. Barberblader mister fort sin effekt.
  • Oppbevar barberhøvelen et annet sted enn i dusjen. Ligger den i dusjen får den både såperester og bakterier som overføres til huden under barberingen, og kan skape irritasjon.
  • Hvis du har sensitiv hud bør du bruke milde barberprodukter.
  • Skyll godt med kaldt vann slik at huden er ren og uten barberkrem når porene lukkes. Kaldt vann hjelper porene til å lukke seg raskere.
  • Avslutt med å tørke med et helt rent håndkle som ikke loer og klapp på et etterbarberingsgelé. 


LES OGSÅ: Dette mener gutter om intimbarbering

Dersom skaden allerede har skjedd 

Hvis du allerede har fått et utbrudd med irritert hud, kviselignende nupper eller inngrodde hår gjør du lurt i å droppe alt som heter barbering.

Dersom du ofte blir rød etter at du har barbert deg nedentil, eller er plaget med tilbakevendende betennelse i hårsekkene, er et godt tips å bruke Basiron AC Wash som kjøpes reseptfritt på apoteket. Basiron er egentlig et anti-kvisemiddel, men kan også benyttes til dette. Er du veldig plaget, kan du bruke den forebyggende.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer