Tror mange går ned i stilling i forbindelse med overgangsalderen

- Det er en strukturell greie på at vi skal være så jævlig effektive. Du skal prestere og være en fantastisk mor og bestemor. Det må være lov å si at nei, ikke akkurat nå, nå skal jeg ikke det, sier Ida Westerhus.

PROBLEMATISKE FORVENTNINGER TIL KVINNER: Ida Westerhus mener vi må gjøre noe med skammen knyttet til overgangsalderen og at arbeidslivet må tilrettelegges for kvinner som sliter med plager. Foto: Privat
PROBLEMATISKE FORVENTNINGER TIL KVINNER: Ida Westerhus mener vi må gjøre noe med skammen knyttet til overgangsalderen og at arbeidslivet må tilrettelegges for kvinner som sliter med plager. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg kan kjenne på en frustrasjon. Overgangsalderen er noe vi alle skal gjennom og det er helt ok, men den nonsjalante holdningen til overgangsalderen provoserer vanvittig, sier Ida Westerhus til Vi.no.

I Adressa har hun skrevet innlegget «Selv om jeg er i overgangsalderen har jeg ikke gått ut på dato» hvor hun blant annet skriver:

Jeg er så ferdig med å bli fortalt hva jeg skal gjøre. Vi kvinner får gjennom hele livet høre hva vi bør gjøre for å stoppe alle naturlige prosesser som skjer med kroppen vår. Fra vi begynner å få former, hår på kroppen og mensen, blir vi fortalt alt vi må gjøre for å endre den. For små pupper, for store pupper, flat rumpe, for stor rumpe, for tynn, for tykk, viser for mye hud, viser for lite hud, cellulitter, grevinneheng, strekkmerker og faens oldemor! Og nå skal det liksom også være min feil hvis jeg får overgangsalderplager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.