Intimbarbering:

«Trusetabben» du bør unngå etter intimbarberingen

Valg av truse kan påvirke resultatet av intimbarberingen. Her får du mange gode tips til hvordan du unngår nupper og irritasjon!

INTIMBARBERING: Hva er de beste rådene for å få et glatt og nuppefritt resultat? Vi har svaret. FOTO: NTB
INTIMBARBERING: Hva er de beste rådene for å få et glatt og nuppefritt resultat? Vi har svaret. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Om sommeren er det mange som liker å «ta bikinilinja». Det er imidlertid ikke helt uten risiko - et vanlig problem etter intimbarbering er nupper, irritasjon og rødhet.

Det er jo slitsomt å sitte nybarbert på stranda og kjenne at det klør og gjør vondt - og rent estetisk er det heller ikke ideelt.

Det finnes heldigvis en rekke gode tips til å få et vellykket resultat etter en runde med barberhøvelen - her får du sexologens og sykepleierens beste tips!

9 gode tips til intimbarbering

Vi hører med Mariann Hæstad, som er sykepleier i Maja.no - hvorfor kan vi oppleve nupper og irritert hud etter barbering?

- Dersom hårene blir barbert helt ned kan det hende at de kuttede hårene ikke får kommet seg ut igjen og begynner å vokse under huden. Dette vil kunne skape en betennelsesreaksjon i hårsekken, forklarer hun.

Så, hva er de beste rådene for å få et glatt og nuppefritt resultat? De får du her, fra en fersk pressemelding fra Kondomeriet - der sexolog Ingrid Bakker deler sine beste tips:

  • Vask intimområdet godt før du begynner.
  • Barber deg på slutten av en varm dusj eller et varmt bad, eller legg et varmt håndkle over området for å gjøre hårene myke i forkant!
  • Hvis det er lenge siden du barberte deg, så lønner det seg å stusse først. Om du må dra høvelen over det samme området flere ganger, kan du nemlig lettere få nupper og irritert hud.
  • Skal du barbere deg flere steder? Start med underlivet, så høvelen er så ren og skarp som mulig!
  • Bruk et skarpt og rent barberblad, og bytt gjerne barberblad mellom hver gang du barberer underlivet for best mulig resultat.
  • Den tryggeste og mest skånsomme måten å barbere på, er å barbere med hårene, uten å strekke huden.
  • Bruk gode barberprodukter som er tilpasset bruk i underlivet, og ikke glem etterbehandlingen. Etterbarberingsgel og etterbarberingsspray kan motvirke røde nupper og lindre sår hud etter barbering.
  • Ikke la barberhøvelen ligge i dusjen. Bakterier trives nemlig i vått og varmt klima. Et tips er å spraye høvelen med vibratorrens etter vask for å desinfisere høvelen, slik at bakterier ikke får grobunn!
  • Tenk over valg av undertøy etter barbering for ytterligere å minimere risikoen for røde nupper og irritasjon. Stramme truser av eksempelvis nylon og polyester kan gi friksjon i bikinilinjen.
VALG AV TRUSE: Stramme truser av eksempelvis nylon og polyester kan gi friksjon i bikinilinjen. FOTO: NTB
VALG AV TRUSE: Stramme truser av eksempelvis nylon og polyester kan gi friksjon i bikinilinjen. FOTO: NTB Vis mer

Tenk over valg av truse

Dette siste tipset må vi undersøke litt mer - kan valg av truse påvirke resultatet av intimbarberingen?

Ja - den fineste trusen i undertøyskuffen er ikke alltid den beste for underlivet ditt, bekrefter Mariann Hæstad.

- Hårstubbene kan hekte seg i stoffet og det kan bli friksjon og irritasjon i hårsekkene. Vi er jo også kjent med at stramme truser og bukser på generell basis kan bidra til ubalanse og irritasjon i underlivet.

Hun understreker at truse av ull eller bomull - eller ingen truse i det hele tatt - er å foretrekke etter intimbarbering.

- Hvor lenge etter intimbarbering bør vi tenke over valg av truse?

- Det er variert hvor mye irritasjon hver enkelt kan oppleve etter intimbarbering. På generelt grunnlag kan man anta at huden er mest sensitivt for irritasjon de første døgnene etter barbering. Et godt trusevalg er viktig for tissen hver dag, hele året!

Gode intimbarberingstips

Hæstad deler flere gode råd for intimbarberingen.

Også hun tipser om å bruke en høvel med skarpe blader, og at du rengjør og bytter den jevnlig.

- Husk at den bør oppbevares tørt og helst med bladet liggende oppover.

Bruk gjerne barberskum eller olje på huden før barbering, og smør gjerne på en parfymefri intimkrem eller olje etter barbering for å forebygge tørr og irritert hud.

- Unngå å strekke for mye i huden ved barbering, det kan gjøre at håret forsvinner inn i hårsekken, noe som øker risiko for inngrodde hår, sier Hæstad, som i likhet med sexolog Bakker anbefaler å barbere med hårene, selv om det føles «smoothest» ut å barbere mot!

- Det kan være lurt å barbere seg på kvelden slik at friksjon og irritasjon minimeres. Sov med en løs og god truse, eller helt uten.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer