Tunfisk

Tunfisk: Derfor bør du velge den på boks

Stor variasjon i næringsinnholdet til de ulike tunfisktypene, og den på boks er faktisk best.

TUNFISK TIL TUNFISKSALATEN?: Tunfisk er kjempesunt, men vær obs på hvilken variant du velger. De som er tilsatt smak inneholder nemlig ofte en god del sukker.  Foto: Shutterstock / Amarita
TUNFISK TIL TUNFISKSALATEN?: Tunfisk er kjempesunt, men vær obs på hvilken variant du velger. De som er tilsatt smak inneholder nemlig ofte en god del sukker. Foto: Shutterstock / Amarita Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Spiser du mye tunfisk på boks? Det bør du fortsette med. 

Tunfisk er en mager til halvfeit fisk som inneholder omega-3-fettsyrer og er en god kilde til vitamin D, samtidig som den bidrar med viktige næringsstoffer som jod, selen, vitamin B12 og jern. 

Og som om ikke det var nok er faktisk tunfisk på boks sunnere enn fersk tunfisk!

LES OGSÅ: Derfor bør du spise tunfisk to ganger i uken

Hermetisk tunfisk er sunnere enn fersk 

Det er lett å tenke at den ferske varianten alltid er best når det gjelder mat, men når det kommer til tunfisken er faktisk ikke det tilfellet. Ikke bare er tunfisken på boks billig, den er faktisk sunnere enn fersk tunfisk, forteller Lise Von Krogh, som er ernæringsbiolog i Bramat.no. - Tunfisk på boks er laget av små tunfisk mens den du får som biff eller sushi og sashimi er fra større tunfisk. Dette har mest betydning for inntaket av metylkvikksølv og miljøgifter- stor tunfisk har et høyere innhold av metylkvikksølv og miljøgifter enn den lille. 

- Tunfisk på boks kan du derimot spise bekymringsfritt. Fersk tunfisk bør du ikke overdrive inntaket av - varier heller med andre fiskeslag, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer