Demenskoret

Turid trodde Christian hadde mistet interessen for henne. Sannheten var verre enn hun kunne forestilt seg

Plutselig sluttet han å sende hyggelige tekstmeldinger. Så begynte han aldri på middagen som han hadde lovet. Turid ble først mektig irritert. Så begynte krisetenkinga.

ALZHEIMERS: Turid trodde det var stress som var årsaken til at Christian forandret seg. Det skulle vise seg at han hadde blitt rammet av Alzheimers. Siden da har paret lagt om livet. Foto: Privat
ALZHEIMERS: Turid trodde det var stress som var årsaken til at Christian forandret seg. Det skulle vise seg at han hadde blitt rammet av Alzheimers. Siden da har paret lagt om livet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det begynte som små drypp av irritasjon. Hvorfor satt han der og så på tv, når han hadde lovet å starte på middagen? Hvorfor sluttet han å sende henne hyggelige tekstmeldinger? Brydde han seg ikke om henne lenger?

- Jeg trodde at jeg var som jeg var før. At jeg var oppmerksom. Endringen var veldig umerkelig, forteller Christian Weidal Martinsen (58) til Vi.no.

Han var i midten av femtiårene da bomba slo ned: Han hadde Alzheimers.

- Jeg har alltid vært rask i bevegelsene og gjort mye. Plutselig klarte jeg ikke helt å følge med. Jeg tenkte det hadde noe med at det var mye som foregikk på den tida.

Du har kanskje sett ham på NRK i programmet Demenskoret. I programmet starter programleder Ingrid Gjessing Linhave et kor for sangglade personer med demens. Sammen jobber de mot en konsert foran en fullsatt sal på selveste Chat Noir.

- Det er så fint å synge sammen med andre. Bare det å være sammen ble en større greie. Det å synge det samme - det var så deilig!! smiler Christian gjennom telefonen når han snakker om å synge i Demenskoret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.