Smertestillende:

Tyr du til Paracet eller Ibux hver gang du har smerter?

Det er ikke nødvendigvis farlig, men det kan gi bivirkninger.

SMERTESTILLENDE: For mye smertestillende kan gjøre hodepinen verre i lengden, sier ekspert. FOTO: Shutterstock
SMERTESTILLENDE: For mye smertestillende kan gjøre hodepinen verre i lengden, sier ekspert. FOTO: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fint å vite at vi kan ta en Paracet eller to når vi kjenner at hodepinen blir plagsom. Men hvor ofte benytter du deg av smertestillende preparater som Paracet og Ibux?

- Det er helt greit å bruke smertestillende av og til når man har vondt. Vi anbefaler paracetamol som førstevalget ved behandling av kortvarig, moderat smerte, sier overlege Sigurd Hortemo ved Legemiddelverket til KK.

Paracetamol, som blant annet finnes i Paracet, har mindre bivirkninger enn ibuprofen, som finnes i Ibux. Mens paracetamol kan brukes av så å si alle og går fint sammen med andre medisiner, må du være mer forsiktig med bruk av ibuprofen.

- For en vanlig, frisk og ung person som ikke bruker andre legemidler, er Ibux også greit å bruke. Men Ibux gir flere bivirkninger, blant annet irritasjon av magen. Dersom du bruker andre medisiner, må du være nøye med å sjekke at Ibux ikke gir en uheldig påvirkning.

LES OGSÅ: - Derfor bør du droppe smertestillende dagen derpå

- For mye smertestillende kan gi deg hodepine

Å bruke Paracet og Ibux en gang i blant skader ikke.

- Det er vanskelig å si nøyaktig hvor ofte «av og til» er. Jeg tenker at hvis du bruker smertestillende mer enn én gang i uka, er det best å ta opp med legen at du har smerter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer