Bakovervendt livmor

Ubehag ved samleie?

- Kan forekomme dersom man har bakovervendt livmor, sier gynekolog Mette Haase Moen til KK.

BAKOVERVENDT LIVMOR: Rundt 20 prosent har bakovervendt livmor. En følge av dette er at man kan oppleve ubehag ved samleie eller innsetting av spiral. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB
BAKOVERVENDT LIVMOR: Rundt 20 prosent har bakovervendt livmor. En følge av dette er at man kan oppleve ubehag ved samleie eller innsetting av spiral. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Vis mer
Publisert

Nylig skulle jeg sette inn hormonspiral hos fastlegen min, men etter en del knoting måtte hun henvise meg til en gynekolog - som ifølge henne hadde bedre utstyr for å kunne utføre undersøkelse av livmoren, og dermed større sjanse for å finne ut hvorfor innsettingen av hormonspiralen ikke gikk som det skulle.

Hos gynekologen ble det raskt konstatert, ved hjelp av ultralyd, at jeg har det som kalles bakovervendt livmor.

- Det er ingenting å bekymre seg for dette, og du kan se på det som at det er det samme som å være venstrehendt, beroliget gynekologen min meg med.

Til tross for at jeg har flere i bekjentskapskretsen som har gitt uttrykk for at det å sette inn hormonspiral gikk helt smertefritt for dem, opplevde jeg det dog litt annerledes. Og ifølge gynekologen er dette nettopp fordi jeg har en såkalt bakovervendt livmor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer