Yrkesskade

Ufør etter jobbulykke: Ni år etter venter han fremdeles på erstatning

En arbeidsulykke påførte Selim store skader - og deretter fulgte økonomiske problemer, tvangssalg av huset, gjeld og skilsmisse. Ni år seinere har han fremdeles ikke fått erstatning fra yrkesskadeforsikringen - fordi forsikringsselskapet gikk konkurs. Nå er det foreslått regelendringer for at slikt ikke skal skje igjen.

VENTER PÅ YRKESSKADEERSTATNING: Selim Sinanovic ble ufør etter en ulykke på jobb i 2004. Han venter fremdeles på utbetaling fra yrkesskadeforsikringen, i likhet med rundt 300 andre i samme situasjon. Nå er et forslag til endring i loven ute på høring, som vil gjøre at noe slikt ikke kan skje igjen. Foto: Privat
VENTER PÅ YRKESSKADEERSTATNING: Selim Sinanovic ble ufør etter en ulykke på jobb i 2004. Han venter fremdeles på utbetaling fra yrkesskadeforsikringen, i likhet med rundt 300 andre i samme situasjon. Nå er et forslag til endring i loven ute på høring, som vil gjøre at noe slikt ikke kan skje igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Fra et godt og stabilt familieliv med god økonomi snudde livet plutselig for Selim Sinanovic (59), etter en arbeidsulykke i 2004:

- Før ulykken hadde jeg et veldig godt og stabilt familieliv, god økonomi og et sosialt liv. Men etter ulykken snudde alt: Jeg har daglige smerter, svak økonomi, huset måtte på tvangssalg og jeg måtte ta gjeldsordning, forteller Sinanovic til Vi.no.

- Familielivet og det sosiale livet ble ødelagt - og jeg ble skilt. Nå og resten av mitt liv er basert på ensomhet og isolasjon.

Han skylder mye av dette på ulykken - og de påfølgende problemene med yrkesskadeforsikringen.

Fordi forsikringsselskapet gikk konkurs, og var dansk, har han ennå ikke fått forsikringen han skulle hatt.

Og Sinanovic er ikke alene:

Rundt 300 arbeidstakere i Norge er rammet av Alpha Insurance-konkursen, og har fremdeles ikke fått forsikringen sin. Konkursen var i 2018. Dersom forsikringsselskapet hadde vært etablert i Norge, ville en garantiordning utbetalt erstatningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer