Hvordan klage på legen?

Ugrei behandling fra legen? - Meld ifra

Dersom man opplever en situasjon man reagerer på hos legen, bør man melde ifra, påpeker Pasient- og brukerombudet, som kan gi deg råd og hjelpe deg med å klage på helsepersonell.

KLAGE PÅ LEGEN? Dersom du har ubehagelige opplevelser i kontakt med legen, bør du melde ifra. Foto: NTB
KLAGE PÅ LEGEN? Dersom du har ubehagelige opplevelser i kontakt med legen, bør du melde ifra. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hva gjør du om du føler du har blitt feilaktig behandlet av en lege, eller i møte med annet helsepersonell? Og hva gjør du om du mener det er snakk om et alvorlig overtramp eller lovbrudd fra legens side?

I saken med kommuneoverlegen i Trøndelag, som nå etterforskes av politiet etter å ha blitt varslet av Statens helsetilsyn om mulige straffbare forhold, er det nå 61 personer som har forklart seg for politiet, med status som fornærmet, skriver de i en pressemelding.

Kontakt ombudet for råd

Et første steg om du trenger støtte og råd, er å kontakte Pasient- og brukerombudet, som hjelper pasienter, brukere og pårørende med råd, veiledning og bistand i møte med helsetjenesten. De bidrar gratis, har taushetsplikt og du kan være anonym når du tar kontakt med dem.

- Om man har et sterkt ønske om å melde videre om noe man har opplevd, noe man mener er ugreit eller som man har reagert på, oppfordrer vi til å gjøre det; å melde videre, uttalte Jannicke Bruvik i Pasient- og brukerombudet til Vi.no i høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer