- Uholdbare tilstander i eldreomsorgen

KRONIKK: - Hva er egentlig realiteten for dagens eldre, og hvor står vi i dag, etter et tiår med flere store reformer som skulle forbedre eldreomsorgen i Norge?

FRYKTER FOR ELDREOMSORGEN: - «Leve hele livet» og «Sjef i eget liv» er politiske slagord for fremtidens eldreomsorg, men hva er egentlig realiteten for dagens eldre, spør Pensjonistforbundets Arne Halaas og Tone Bye i organisasjonen Livsglede for eldre. De frykter resultatet av høstens budsjettforhandlinger i kommunene, særlig på vegne av eldre med omfattende hjelpebehov. Fotomontasje: NTB/Livsglede for eldre/Pensjonistforbundet
FRYKTER FOR ELDREOMSORGEN: - «Leve hele livet» og «Sjef i eget liv» er politiske slagord for fremtidens eldreomsorg, men hva er egentlig realiteten for dagens eldre, spør Pensjonistforbundets Arne Halaas og Tone Bye i organisasjonen Livsglede for eldre. De frykter resultatet av høstens budsjettforhandlinger i kommunene, særlig på vegne av eldre med omfattende hjelpebehov. Fotomontasje: NTB/Livsglede for eldre/Pensjonistforbundet Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Dette er en kronikk skrevet av generalsekretær i Pensjonistforbundet, Arne Halaas, og generalsekretær i Livsglede for eldre, Tone Bye.

Uholdbare tilstander i eldreomsorgen har vært en gjenganger i landets aviser i sommer. En «agurk» med alt annet enn vassent innhold.

Altfor få ansatte i sommerferien, vikarer uten nødvendig opplæring, ansatte og ledere som er fortvilet, like fortvilede pårørende som varsler om uverdige forhold for deres nære og kjære.

Vi leser om grunnleggende behov som ikke er dekket, eldre som ikke kommer seg ut av sengen og som ikke får nok næring til å overleve. Vi leser om avvik på avvik. Men hva gjøres med dette? Får det noen konsekvenser?

«Leve hele livet» og «Sjef i eget liv» er politiske slagord og veivisere for hvordan dagens og fremtidens eldreomsorg skal utvikles.

De siste ti års politiske dokumenter som omhandler helse- og omsorgstjenester rettet mot eldre, slår alle fast at eldre skal føle seg verdsatt, sett og bli involvert i beslutninger som angår dem selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.