Prevensjon:

Under utvikling: Det nye p-plasteret skal kun sitte på i noen sekunder!

Men er det til å stole på?

P-PLASTER: Langtidsvirkende prevensjon er populært. Som oftest må du dra til legen får å få det, men snart kan du kanskje gjøre det selv hjemme. FOTO: NTB Scanpix
P-PLASTER: Langtidsvirkende prevensjon er populært. Som oftest må du dra til legen får å få det, men snart kan du kanskje gjøre det selv hjemme. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge britiske Cosmopolitan er et nytt prevensjonsmiddel på vei inn i markedet. P-plasteret som det fortsatt jobbes med i USA, skal kun sitte på armen i noen få sekunder én gang i måneden, og vare et halvt år.

Ved hjelp av mikroskopiske, biologisk nedbrytende nåler skal plasteret ifølge Mark Prausnitz, professor ved Georgia Institute of Technology i Atlanta, gjøre det lettere å slippe hormonene inn i kroppen.

LES OGSÅ: Kan du bli deprimert av prevensjonsmidler?

Langtidsvirkende prevensjon som kan brukes hjemme

Det kan imidlertid ta litt tid før plasteret blir godkjent. Og enda lenger om det eventuelt skulle komme til Norge. Dersom det blir godkjent, vil det være det første langtidsvirkende prevensjonsmiddelet som ikke involvere en injeksjon gitt av en lege eller helsepersonell.

Vi har snakket med Sigurd Hortemo, som er overlege og medisinsk rådgiver ved Statens Legemiddelverk, om hvor stor sjanse det er for at denne typen prevensjonsmiddel kommer på markedet i Norge.

- Det er langt fram før dette er praktisk medisin, men samtidig vil jeg ikke utelukke at prinsippet kan fungere, sier han og forklarer hvordan det nye plasteret eventuelt ville ha fungert:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer